Kunst & Cultuur

In Alphen aan den Rijn en omliggende dorpen vind je een verrassend aanbod aan kunst en cultuur voor iedereen. Ga uit je dak op een van de vele festivals, geniet samen in het theater of filmhuis van de mooiste voorstellingen en films, of laat je inspireren tijdens een expositie. 

Zelf creatief of muzikaal aan de slag? Sluit je dan aan bij een van de vele muziekverenigingen of steek je handen uit de mouwen tijdens een creatieve cursus of workshop. In de bibliotheken kun je niet alleen terecht voor het lenen van een boek, maar ook voor boeiende lezingen en optredens. Om te genieten van kunst en cultuur hoef je trouwens niet altijd ver de deur uit. Als je goed kijkt is in de openbare ruimte op bijna iedere hoek van de straat wel een kunstwerk of monument te vinden. Kunst en cultuur zijn hier volop in ontwikkeling. 

Ontdek alle cultuurmakers

KHABBAZ is het cultuurplatform van Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude-Rijndijk en -Dorp, Alphen aan den Rijn, Boskoop, Benthuizen, Aarlanderveen en Zwammerdam. Bij KHABBAZ ontdek je alle culturele instellingen, muzikanten, kunstenaars en verenigingen en blijf je op de hoogte van al het nieuws op cultureel gebied. 

Ontdek alle cultuurmakers

UIT-Agenda

Festivals, theater, excursies, muziek, sport, tentoonstellingen; er is genoeg te beleven in Alphen aan den Rijn! Ga naar de UIT-Agenda en bekijk wat er allemaal te doen is. 

Bekijk agenda

Filmladder

Welke films draaien er in de bioscoop? Welke moet je echt gezien hebben? Zijn er nog interessante filmhuis documentaires? De redactie van Hier is ALPHEN heeft een overzicht voor de filmtips van deze maand voor je gemaakt! Je bekijkt ze op onze filmladder.

Bekijk de filmladder