De Alphense toren is overdag al van kilometers afstand zichtbaar, een herkenningspunt, en is met de verlichting ook baken in de nacht. Met de kleuren van het lichtschema wordt ingespeeld op belangrijke dagen en andere gebeurtenissen die publieke aandacht verdienen. Daarnaast kunnen inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn ook zelf een verzoek indienen om de toren in een bepaalde kleur te verlichten. De standaardkleur van de toren is groen, dit als verwijzing naar de groene en waterrijke blauwe stad die Alphen is, midden in het Groene Hart van de Randstad. 

Kies de kleuren van de toren

Tijdens de verjaardagsactie via Instagram en Facebook van Hier is ALPHEN, kan je iemand opgeven voor wie de toren op zijn of haar verjaardag volgens jou moet schijnen! Volg ons op Instagram en doe maandelijks mee met de actie.

Heb jij een andere bijzondere reden waarvoor je de toren wilt laten verlichten in bijpassende kleuren? Stuur dan een mail naar redactie@hierisalphen.nl

Volg ons
Toren in de Rijnhaven

Wat zoek je

Wanneer

6 resultaten

 • Orange the World

  Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

  t/m 10 december

 • Wereldlichtjesdag

  Wereldlichtjesdag

  zondag 10 december

 • Verjaardag Britt

  In haar lievelingskleuren, gefeliciteerd namens ons team!

  woensdag 13 december

 • Kerst

  Kerst 2023

  25 en 26 december

 • Oud en nieuw

  Op deze dag is De Toren in verschillende kleuren te zien om het nieuwe jaar te vieren.

  de toren in de kleur wit

  zondag 31 december

 • Wereld kankerdag

  Kanker raakt ons allemaal, maar kanker draag je niet alleen.

  zondag 4 februari 2024

De verlichting is tot stand gekomen dankzij een coöperatie tussen overheid en bedrijfsleven. Voor de gemeente en Alphen Marketing gaat dit project dan ook gepaard met symboliek. De aangelichte Alphense toren in het Rijnhavengebied is een tastbaar bewijs van de daadkracht in Alphen aan den Rijn en de resultaten die geboekt worden als er doelgericht wordt samengewerkt.

Hoofdsponsoren: Alphen On Fibre, Hillsafety, EDBA, Alphen Marketing en Gemeente Alphen aan den Rijn.