Alphense maatjesprojecten

Alphense maatjesprojecten

op een rij

Doe jij ook zo graag iets voor een ander?

- Tom in de buurt

- Automaatje (Participe)

- Fietsmaatjes

- Humanitas (Rijnland)

- Friend4friend

- Bibliotheek

- Ipse de Brugge

- St. Geldzorg

- Nieuwe Alphenaren

- Het Gilde

- Zonnebloem

- Historische Vereniging Alphen

NL DOET

NL DOET

Vrijwilligerswerk in de spotlights

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2024, samen met duizenden sociaal-maatschappelijke organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen! En met onderstaande projecten zetten vele vrijwilligers uit onze gemeente Alphen aan den Rijn zich dagelijks in om onze medemens te helpen en te ondersteunen. Zo maken we het verschil.  

De week van het werk

De week van het werk

festival voor stages- en (bij)banen

Tijdens het festival voor stages- en (bij)banen wordt het plein van mbo- Rijnland binnen en buiten omgetoverd tot een gezellig festivalterrein met een DJ, foodtrucks en mocktails. Er zijn werkgevers aanwezig om contact te leggen met de leerlingen voor een stage of (bij)baan. Voorafgaand en tijdens de dag wijzen decanen en stagebegeleiders de leerlingen op het nut en de noodzaak om het festival te bezoeken.

Hier is Cocky Kooijman

Hier is Cocky Kooijman Cocky Kooijman achter de naaimachine in Repair Café Kerk en Zanen.

kledingreparateur bij Repair Café

Repareren in plaats van weggooien. Dat is waar Repair Cafés voor staan. Spullen een tweede leven geven, verkleint de afvalberg en vermindert uitstoot bij het maken van nieuwe producten. Steeds meer mensen spreekt dit aan. Met inmiddels drie Repair Cafés binnen de gemeentegrenzen helpt Alphen aan den Rijn een duurzaam handje mee. Cocky Kooijman is hier kledingreparateur.

Hier is Teun

kersverse nieuwe Alphenaar

Op 6 februari, precies op de uitgerekende datum, zijn onze content en social media marketeer Vera en haar partner Daan ouders geworden van het nieuwste lid van het Hier is Alphen team Teun!

Moge Teun's leven gevuld zijn met Alphense uitjes en locale herinneringen.

Het indrukwekkende filmproject

Het indrukwekkende filmproject

Children of the Labyrinth

Filmmaker Philip Brink en fotografe Marieke van der Velden nemen je in een boeiende lezing mee in dit indrukwekkende project.

Lezing over hardlopen

Lezing over hardlopen

In de bibliotheek

Op zondag 3 maart 2024 wordt de 20 van Alphen gelopen. Vandaar dat zondag 25 februari een interessante lezing wordt georganiseerd over hardlopen!

Kom mee

Kom mee

Naar het repair café

Elke laatste donderdag van de maand organiseert Kringloopwinkel Alphen een Repair Café. Samen met hun vrijwilligers zorgen ze ervoor dat uw spullen weer een jaartje mee kunnen en dus niet weggegooid hoeven te worden!

Gedenksteen Gnephoek

in Kaapstad

Dit zijn foto’s van een gedenksteen van Pieter Baron van Reede van Oudtshoorn. Deze steen is ingemetseld in de muur van de Grote Kerk in Kaapstad.

Deze Baron was ook heer van Gnephoek en van Ridderbuurt. Namen bij ons om de hoek, maar dus ook 9000 km verderop in de muur van een Kerk in Kaapstad in Zuid Afrika.

Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag

In Groene Hart Praktijkschool

Stichting SAVA organiseert op zaterdag 9 maart de 9e editie van Internationale Vrouwendag in de Groene Hart Praktijkschool in Alphen aan den Rijn. Tijdens deze bijzondere dag staat verbinding, solidariteit, ontmoeting en empowerment centraal.

Lees het Hier is ALPHEN magazine

Nu ook online!

Heb je het magazine niet ontvangen? Lees dan nu de online versie. Heb jij ook interesse om in het volgende nummer te adverteren, of heb jij een mooi verhaal te vertellen of andere leuke tips? Neem dan contact op via redactie@hierisalphen.nl met onze redactie. 

Lees het magazine

Even er tussenuit

Verhalen uit en over Alphen