“We zijn toe aan een mooi feestje!”

Na twee jaar van relatieve stilte kunnen De Cascarvieten 18 februari weer naar het Boerenbal in Feestburcht Avifauna. Frank Verschuur, Prins Carnaval én voorzitter van de club, is blij dat het feest eindelijk weer door kan gaan.

“Ik ben er trots op dat we als vereniging de mensen bij elkaar hebben weten te houden. Tijdens corona hebben we waar mogelijk contact met onze leden gezocht. Door mails te sturen, een livestream te organiseren of een puzzeltocht, bijvoorbeeld. Maar het was niet eenvoudig. Daarom zijn we met z’n allen nu écht aan een mooi feestje toe!”

Flowerpower

“Het boerenbal, met als thema ‘Flowerpower’, wordt een avond met gezellige muziek, gardes die optreden én natuurlijk met de onthulling van de nieuwe Prins. Want na drie jaar is het nu de beurt aan iemand anders. Normaal ben je één jaar Prins Carnaval, maar door corona werd mijn termijn met twee jaar verlengd. Het is mooi dat iemand anders het stokje overneemt. Optredens van Barry Badpak, DJ Maurice en zanger Milko maken het boerenbal compleet. En in de benedenzaal draait een carnavalsdisco. Zo is er voor ieder wat wils!”

Gratis bingo

“Op vrijdagmiddag 17 februari vieren we carnaval met onze 55-plussers. Heel Avifauna staat dan vol met tafeltjes en Marco den Hollander treedt op. Er is een gratis bingo met leuke prijzen. Om de drempel laag te houden is de toegang gratis, net als het eerste kopje koffie. Die middag wordt de ‘Goudgele Watertoren’ uitgereikt. Deze prijs is ooit in het leven geroepen voor iemand die zich inzet voor de gemeenschap. Zo heeft een brandweercommandant van de rampenploeg de prijs een keer gewonnen. Net als oud-burgemeester Nico Schoof en mevrouw Den Hertog van het Leger des Heils. We geven ‘m niet zomaar, je moet die Goudgele Watertoren wél verdienen!”

Dankbaar werk

“Naast alle feestelijkheden vind ik het sociale aspect van onze vereniging erg belangrijk. Zo gaan we eind januari naar verzorgingshuis Rietveld en Oudshoorn, waar we de mensen op een twee uur durende show met optredens trakteren. De bewoners genieten dan volop. Begin februari doen we hetzelfde op de Hooge Burch in Zwammerdam en de Ursula in Nieuwveen. Zo zoeken we de mensen op die niet naar ons toe kunnen komen. Bij sommige organisaties komen we al meer dan veertig jaar. Het is écht dankbaar werk. Persoonlijk vind ik dat het mooiste van het carnaval, het geeft je de meeste voldoening. Het Boerenbal is een feestelijk spektakel, dat voor de nodige inkomsten zorgt. Daarmee financier je eigenlijk het hele jaar. De rest is allemaal liefdewerk en oud papier.”

Kindercarnaval met minikermis

“Voor de jongsten organiseren we een kindercarnaval ‘nieuwe stijl’. Kinderen worden steeds wijzer. Vroeger deed je ze een plezier met het optreden van een clown. Daar lopen ze nu niet meer voor warm. We hebben nu een hele show ingehuurd om de kinderen te vermaken. Compleet met een minikermis waar ze spelletjes kunnen doen. Dat gebeurt op de zaterdagmiddag in Avifauna. Daarna bouwen we op voor het Boerenbal.”

Fruhshoppen en naar Oeteldonk

“Op zondag is het tijd voor de ‘nabespreking’ van het feest, ‘fruhshoppen’ in het Duits. Dan zitten we met onze mensen in de benedenzaal van Avifauna om wat na te praten en te borrelen. Op maandag gaan we met een grote groep naar Oeteldonk, Den Bosch, om de optocht te bekijken. Dinsdag hebben we de ‘mannen- en vrouwenmiddag’. De ‘oude’ Prins geeft dan een afscheidsfeestje voor alle leden en ’s avonds vieren we in ons eigen onderkomen de ‘afsluitavond’. De burgemeester komt dan de sleutel van het carnaval weer ophalen. Op aswoensdag kan iedereen bijkomen van alle feestelijkheden.”