100 jaar Muziekvereniging KNA - uit Koudekerk aan den Rijn

Op donderdag 11 januari 2024 viert Muziekvereniging Kunst Na Arbeid uit Koudekerk aan den Rijn haar 100e verjaardag! Opgericht in voormalig Café De Bruin (nu Café De Hoek) als een echte marslopende dorpsfanfare, nu - 100 jaar later – een actieve vereniging met een zittend fanfare orkest, slagwerkgroep, dweilorkest en een eigen opleidingsprogramma. 

Om dit historische moment te vieren, organiseert KNA in 2024 een reeks leuke evenementen en activiteiten om de inwoners van Koudekerk aan den Rijn en omstreken een onvergetelijke ervaring te bieden. Zo organiseren wij a.s. 10 februari een Play-In, hebben we in april een open dag/ jamsessie, in juni een stertocht in het dorp en sluiten wij het jaar in november af met ons grote jubileumconcert. Naast deze activiteiten zal er een jubileumgids worden uitgebracht en er wordt op dit moment zelfs een echt KNA biertje gebrouwen!

Uiteraard is de vereninging altijd op zoek naar nieuwe leden, dus schroom niet om een keer een kijkje te nemen op onze repetitieavond (woensdag van 20.00 – 22.15 uur in VTC De Ridderhof). Of kijk op onze website https://kna-koudekerkadrijn.nl/.

Langst spelende lid
Het langst spelende lid is Ada de Lange. Zij speelt al 62 jaar op de saxofoon en was de eerste vrouw van het fanfare orkest. 

Ada: “De muziek is altijd heilig en gaat altijd voor. Door alleen te oefenen krijg je sommige stukken niet voor elkaar, maar door naar de repetitie te komen leer je om samen te spelen en dan lukt het ineens wel. Ik vind het nog steeds ontzettend leuk om te doen! Het houdt mij jong, je gaat meer met de tijd mee en het laadt mijn accu op. Het geeft mij zoveel ontspanning en ik hoop nog een aantal jaren mee te kunnen doen.”

Kim van der Post
Kim is al 25 jaar lid van KNA op de saxofoon. Ze is actief in het bestuur als secretaris en in diverse commissies. En natuurlijk speelt ze mee met het fanfare orkest en het dweilorkest The Mop Company.