Een kind met een winterjas die blij lacht.

Actie ‘Een warme winterjas voor elk kind’

Er zijn helaas nog veel kinderen die zonder warme jas de winter in gaan omdat het geld er simpelweg niet is om er een te kopen. Bij Kledingbank Groene Hart willen we de 900 kinderen uit ons klantenbestand niet in de kou laten staan. Daar hebben we uw hulp wel bij nodig!

Door de stijgende prijzen van levensonderhoud hebben steeds meer gezinnen moeite om rond te komen. Het aantal gezinnen dat een beroep ons doet is het afgelopen jaar dan ook weer flink gestegen naar zo’n 1.750 klanten, waarvan 900 kinderen. Voor al deze mensen geldt dat er goed gekleed bij lopen juist belangrijk is als het even minder gaat.

En dat is zeker zo voor kinderen. Want om kleding wordt helaas ook gepest. Uit onderzoek blijkt dat kledingkeuze vooral bij tieners nog steeds de meest voorkomende reden is om medeleerlingen te pesten. Van ‘coole’ kinderkleding krijgen wij echter te weinig binnen en die moet worden bijgekocht. Nu het kouder wordt is er vooral behoefte aan warme winterjassen.

Wij zijn heel blij als u mooie gebruikte jassen komt brengen in ons magazijn in De Jozef in Alphen aan den Rijn (ingang aan de kant van de Prins Bernardlaan). Maar we hebben ook geld nodig om jassen bij te kopen. Er zijn er ruim 250 meer nodig dan vorig jaar!

Wilt u een actie op school beginnen, dan kunnen wij u helpen en de jassen komen ophalen.

Heeft u een bedrijf dat ons kan helpen in deze actie, dan komen we graag in contact. Wilt u doneren zodat wij jassen kunnen kopen? Scan dan de QR-code of maak een bijdrage over naar NL17 RABO 0377 9206 73 ten name van Stichting Kledingbank Groene Hart, onder vermelding van ‘Een warme winterjas voor elk kind’. De Kledingbank Groene Hart is een goede doelen stichting met ANBI status. Zie www.kledingbank-groenehart.nl.