Alphenaren over de grens - Mignon, Chris, Emma en Semme

In de derde editie van het magazine van Hier is Alphen maak je kennis met Alphenaren die het geluk over de grens hebben opgezocht. Wij vroegen ze waarom ze zijn verhuisd en wat ze het meest missen aan Alphen. Lees je mee?

---

Wij zijn Mignon en Chris, wij hebben twee kinderen, Emma van 5 jaar oud en Semme van 2 jaar oud.

Het idee om naar Togo te gaan en daar tweede thuis te ontwikkelen ontstond toen we het belangrijk vonden om onze kinderen kennis te laten maken met hun familie in Togo en het land waar Chris vandaan komt. Wij wilden hen de kans geven om hun roots te ontdekken en te ervaren. Het was een beslissing die met veel voorbereiding en emotionele overwegingen gepaard ging. Wij realiseerden ons dat het een uitdaging zou worden om ons aan te passen aan een nieuwe omgeving, een andere cultuur en een andere taal. En niks is minder waar, het lijkt in geen enkel opzicht op Alphen aan den Rijn.

Wat we het meeste missen aan Alphen aan den Rijn, is absoluut het gemak om even naar de supermarkt, het Kruidvat enzovoort te lopen en snel alles te halen wat we nodig hebben. Gewoon op de fiets stappen en bijvoorbeeld een ijsje eten bij de kinderboerderij. Maar wat echt het meest ontbreekt als we hier zijn, is de mogelijkheid om even bij vrienden en familie langs te gaan, omdat zij allemaal vlakbij wonen. Ons huis in Alphen is dan ook in de stad gelegen, met leuke buren waar alle kinderen bij elkaar binnenlopen, dus het verschil is behoorlijk groot. Maar hoe langer we hier zijn, hoe fijner het hier ook wordt. We leren super veel van de cultuur hier, kunnen veel tijd spenderen met de familie van Chris, leren steeds meer mensen kennen en het leven hier is erg aangenaam. Het is een luxe dat we beide werelden mogen leren kennen.

https://www.instagram.com/woodandcricket/

https://woodandcricket.com/