Sinterklaas met een open geklapt boek opschoot met in zijn ene hand een pen.

Alphense Stadsdichter - geeft workshops in originele Sinterklaasrijmen maken

Zo’n twee jaar geleden werd Lars Ferweda uitgeroepen tot stadsdichter van Alphen. De gebeurtenissen in Alphen wil Ferwerda op een poëtische manier vertalen. Zo ook het Sinterklaasrijm. Daarom geeft hij op 20 november in Buurthuis Aquarijn workshops om een origineel Sinterklaasrijm te maken, zonder online hulp.

Lars heeft een duidelijk doel: ‘Ik ben zelf natuurlijk nog best jong dus ik hoop met mijn stadsdichterschap ook jongeren aan te spreken en warm te maken voor het geschreven woord. Ik hoop dat ik kan laten zien hoe leuk poëzie is. Ook omdat taal belangrijk is voor de ontwikkeling van mensen, zeker in een tijd waarin je in het nieuws leest dat steeds meer jongeren eigenlijk niet meer lezen en het Nederlands het moeilijk heeft,’ aldus Lars.

Dagboekfunctie

In 2018 begon Ferwerda met dichten, toen hij een heroriëntatietrimester volgde aan de Vrije Hogeschool in Zeist. Hij zocht daar naar wat hij wilde doen qua werk. Bij dit trimester hoorden ook poëzielessen en vanaf toen is Ferwerda verliefd op het dichterschap. Dichten is meer dan alleen schrijven, meent hij. “Vooral omdat het voor mij een manier is om me te uiten. Het heeft een dagboekfunctie voor me.”