Annelies de Regt - wil cliënten zien groeien en bloeien

Zorgboerderij het Strotouw is een zelfstandige, kleinschalige zorgboerderij. Mensen met een verstandelijke beperking of met dementie kunnen hier een fijne dagbestedingsplek vinden. Speciaal voor festival Onderuit stelt Annelies hun erf, ruimtes en land ter beschikking om daar voorstellingen te laten zien. Er is ook kunst te zien van iemand die op haar boerderij werkt.

Meer over Zorgboederij het Strotouw aan de Lagewaard in Koudekerk:

Mensen met een verstandelijke beperking en mensen met dementie kunnen hier een fijne dagbestedingsplek vinden. Door het doen van alle klussen op de boerderij, wandelen in de omgeving, het kijken naar alles om ons heen en het contact met de dieren, krijgt ieder de kans zich nuttig en prettig te voelen.

De dieren worden bewust ingezet voor het welzijn van onze cliënten, natuurlijk altijd ook met hun eigen welzijn in gedachten. Aaien, gedrag bestuderen, trainen en verzorgen; het heeft allemaal een rol. Bij ons kan alles, tenzij het echt niet kan.

Over Annelies

“Ik ben geboren en getogen op deze boerderij, waar ik sinds2002 ook weer woon met mijn gezin. In 2003 ben ik gestart met een zorgboerderij op deze locatie in samenwerking met een grote zorgorganisatie. Ons specialisme in deze jaren was het werken met mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Een doelgroep waar vrijwel geen enkele boerderij nog mee werkte. Tijdens deze jaren heb ik diverse bijscholingen gedaan om me te blijven ontwikkelen.

In 2017 heb ik de opleiding “Paard en hulpverlening” gedaan om meer te leren over de interactie tussen paarden en mensen. Om daar mee aan het werk te kunnen, ben ik “Per Paard” gestart: therapeutisch paardrijden en coaching met paarden.

Begin 2020 ben ik gestopt met de toenmalige zorgboerderij en heb ik me meer gericht op het werken met de paarden. Nu is de tijd rijp om zelfstandig dagbesteding aan te bieden op deze fijne plek. Ik geniet zelf erg van de dieren en de ruimte en wil dit graag delen met mensen die daar baat bij hebben. Cliënten zien groeien en bloeien, is ontzettend fijn.