Buurthuis AquaRijn bruist in oktober

Buurthuis AquaRijn bruist in oktober

| Redactie Hier is Alphen

Buurthuis AquaRijn bruist in oktober. Naast de reguliere activiteiten zoals inloop koffiemorgens, de donderdagmiddaglunch en de schildermiddag zijn er in oktober een aantal bijzondere activiteiten voor de bewoners van Alphen Noord.

Zo organiseert het buurthuis op vrijdag 6 oktober van 10.30u tot 11.30u met Dansschool De Vos een les Solo en Line Dance. Speciaal voor mensen die van dansen houden maar niet een partner hebben om mee te dansen. Er wordt gedanst in de Balzaal van het Buurthuis: met een grote spiegel wordt nadoen wel heel makkelijk. Ervaring is niet nodig. Na inspanning is er ook ontspanning:  er is een hartige snack voor alle deelnemers die nog even blijven napraten. De hele ochtend is gratis en er is nog genoeg plaats.

 Wegens groot succes de vorige keer komt er weer een pubquiz aan! Deze organiseren we op 19 oktober a.s. vanaf 20.00u.  Deelnemers betalen € 2 per persoon. U wordt ingedeeld in een team dat bestaat uit 4 of 5 leden. Consumpties zijn voor eigen rekening. Er wordt gestreden om de eer (en om een klein prijsje)!  Gezelligheid en plezier zijn gegarandeerd, daar zorgt quizmaster John Zonderop ongetwijfeld weer voor. 

Speciaal voor schoolkinderen van 6 t/m12 jaar organiseert het buurthuis een creatieve middag op vrijdag 20 oktober a.s. vanaf 14.00 uur. De kinderen krijgen materiaal en gereedschap om zelf een voederhuisje voor vogels te maken. Natuurlijk worden de kinderen dorstig van al dit werk en dus krijgen ze ook een frisdrankje aangeboden. En daarnaast is er nòg een leuke verrassing. Dat gaan we nu nog niet verklappen maar we weten zeker dat de kinderen dit allemaal erg leuk gaan vinden. 

De kosten zijn € 5.

Elke vierde zondag van de maand organiseert het Ouderenoverleg Samenwerkende Organisaties (OSO) een ouderensoos in Buurthuis AquaRijn. Senioren van harte welkom om een kop koffie of thee te komen drinken en gezellig samen te zijn.

Op zondag 22 oktober a.s. wordt deze Soos omgetoverd tot een culinaire High Tea, verzorgd door restaurant ’s Molenaarsbrug en uitgeserveerd met diverse soorten thee van Buurthuis AquaRijn. Dit in het kader van de Week van Ontmoeten en Verbinden. Voor slechts € 5,-- (contant) kunnen ouderen komen genieten van thee met lekkere hapjes.

Op 25 oktober vanaf 13.30u is een van de gebiedsadviseurs voor Ridderveld  van  de Gemeente Alphen aan den Rijn in het buurthuis aanwezig. U kunt dan persoonlijk, individueel met hem of haar in gesprek. U bent welkom voor Uw eigen Gesprek met de Gemeente.

De twee leesclubs van AquaRijn beginnen vol te raken. Dat betekent dat er binnenkort een derde leesclub van 5 tot 7 personen zal worden geformeerd. De leesclubs komen eens in de 6 weken bijeen. Tijdens de bijeenkomst van zo’n club wordt er samen een boek gekozen dat gelezen gaat worden. Tijdens de volgende bijeenkomst wordt het boek dan uitgebreid besproken. De bibliotheek Rijn en Venen verzorgt de boeken.  Altijd al eens willen meedoen aan zo’n leuke en leerzame leesclub?

Er is een facebookpagina en een website van buurthuis AquaRijn waarop u over nog meer activiteiten in Buurthuis AquaRijn leest. Voor meer informatie over of meedoen met een van de genoemde activiteiten, kunt u ook mailen naar buurthuis@dethermen2.nl.

Voor uw redactie: voor meer info kunt u ook bellen met Mirjam Soeterbroek, coördinator van Buurthuis AquaRijn, 06 28984600