Buurthuis AquaRijn - in kerststemming

Natuurlijk is ook Buurthuis AquaRijn in de maand december in kerststemming. Veel van de activiteiten ademen sfeer, harmonie en gezelligheid met elkaar. En er is weer voor ieder wat wils.

Zondagmiddag 10 december muziekcafé

Ons maandelijkse muziekcafé wordt in de oude luister hersteld! Na een aantal maanden pauze is er weer muziek en publiek op zondagmiddag 10 december. Het buurthuis maakt er gelijk een Kersteditie van. Tussen 15.00u tot 18.00u treedt de band The Young Ones op met mooie kerstnummers. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en drankjes zijn voor eigen rekening. Iedereen is uitgenodigd om te komen mee swingen.

Zelf kerststukje maken

Op 11 en 12 december kan men samen met Tineke Disseldorp Kerststukjes maken. Beide dagen om 13.30 uur en om 19.30 uur, dus er zijn 4 tijdstippen waarop men mee kunt doen. De stukken variëren in prijs tussen €20 en €27,50. Kijk op onze website naar de verschillende stukken of mail ons voor meer informatie. Zelf een bakje, vaas of iets dergelijks meebrengen, kan ook. Voor het te gebruiken materiaal (groen en versieringen) betaalt men dan nog € 17,50.

Neem zelf een tangetje en/of scherp mesje mee. Graag hoort het buurthuis van tevoren welk stuk men wil maken.

Papierkunst workshop

Op maandag 18 december 2023 wordt de papierkunst-middag een Workshop van 13.30u tot 15.30u. Er wordt een kerstster gemaakt met een lichtje. Er is keuze uit 4 tafereeltjes: kerststal, herten, kerstman met rendieren en een sneeuwpop. Ook is er een kleurkeuze: wit, rood of groen. De voorgesneden onderdelen worden tijdens deze workshop in elkaar gezet. Eventueel kan de ster met stickers versierd worden. Het lichtje maakt het tafereeltje compleet.

Leuk om in de boom te hangen of neer te zetten. De materiaalkosten zijn € 2,50

De Kerstboom Vertelt

Op woensdag 20 december heeft het Buurthuis een bijzondere kerstvoorstelling. Mevrouw Nel Kerkvliet draagt gedichten voor. Door haar voordracht komt u geheel in kerstsferen. Zelfs de kerstboom vertelt zijn verhaal…. Om 10.30u staat er warme chocolademelk klaar voor de luisteraars en speelt een pianiste klinkt mooie kerstmuziek in onze huiskamer. Komt u luisteren en genieten?

Klankschaalsessies

Wegens groot succes gaat het Buurthuis door met de klankschaalsessies. In december zijn deze op maandag om 15:30u. Alleen op 25 december gaat de sessie niet door. De mooie rustgevende klanken van de klankschalen verplaatsen de aandacht van het denken naar het voelen. De sessie kan zittend of liggend. Als men rolstoel-afhankelijk is, is dat geen enkel probleem. Iedereen kan en mag mee doen. Ons gebouw is rolstoelvriendelijk en de sessie ook. Breng eventueel zelf een yogamatje of/of hoofdkussentje mee. De bijdrage is slechts €3,- contant per bijeenkomst.

Alle andere activiteiten van Buurthuis AquaRijn zijn deze maand ook in kerstsfeer. Het buurthuis heeft een website en zit op facebook. Daar vindt u het complete programma van deze maand. U mag natuurlijk ook mailen: buurthuis@dethermen2.nl Het buurthuis heeft een gratis garage en is gevestigd in het rolstoelvriendelijke zwembad AquaRijn aan de Cantharel 10.