Buurthuis AquaRijn viert de start van de zomer

Knutsel instuif

Op woensdag 5 juni van 13.30 tot 15.00 uur wordt er een Knutsel instuif voor kinderen van alle leeftijden met én zonder begeleiding georganiseerd, onder leiding van Annemarie Ensink. Lekker knutselen is voor iedereen gezellig. Voor de versnaperingen, limonade en materialen rekenen wij € 2,- per kind.

Kleedjesmarkt

De jaarlijkse, gratis kleedjesmarkt wordt gehouden op zaterdag, 8 juni van 14.00 tot 18.00 uur op het binnenterrein tussen zwembad AquaRijn en appartementencomplex WaterZicht (niveau 1). Het marktterrein is bereikbaar via het zwembad. Kramen zijn niet toegestaan, wel kledingrekken, zitplaats, parasol e.d. De breedte van de standplaats is afhankelijk van het aantal aanmeldingen voor de markt. Wilt u ook een kleedje neerleggen? Meld u tijdig aan bij Ton Meester, aaj.meester@ziggo.nl. Of kom gewoon gezellig ‘winkelen’ op 8 juni a.s.

Muziekcafé

Op zondag 9 juni van 15:00 tot 17:00 uur is de band Men of Mystery bij ons te gast in het Muziekcafé. Deze band speelt instrumentale hits uit de jaren ’60. Denk aan The Shadows, ZZ & De Maskers en Willy & his Giants. Het wordt een nostalgische middag! Bent u er ook bij op zondag 9 juni van 15:00 tot 17:00 uur?

In gesprek met de wijkagent

Wilt u graag eens met de wijkagent praten over de veiligheid in uw straat, of vermoedt u iets wat niet in de haak is? Op woensdag 12 juni van 11.00 tot 12.00 uur kunt u in Buurthuis AquaRijn eens rustig praten met de wijkagent. Loop gewoon binnen in onze huiskamer.

Workshop Dikke dames schilderen

Na een geslaagde eerste workshop, konden wij niet anders dan een nieuwe workshop inplannen. Iedereen die het leuk vindt om (weer, andere) dikke dames te schilderen, is van harte welkom op vrijdag 14 juni van 10-12 uur. Deze workshop wordt aangeboden door Stephanie Luik.

EK voetbal

Voetbal kijken met sportmaatjes, vrienden en/of familie is echt een sociaal gebeuren. Volkssport nummer één volg je dan ook met een drankje in de hand en met veel commentaar. Neem gezellig plaats in de huiskamer van ons buurthuis en kijk samen via het grote scherm naar de prestaties van ons Nederlands elftal. Na de wedstrijd gaat de gezelligheid nog even lekker door.

Lezing, Pubquiz en Mandala Dot Painting

Op woensdag 19 juni om 19.30 uur geeft mevrouw Drs. Janneke Noordervliet-van Zwienen een gratis lezing over opgravingen in Alphen en omgeving. Sinds 2009 is Janneke adviseur archeologie en bodem bij Omgevingsdienst Midden-Holland. Als stadsarcheoloog zal ze u op boeiende wijze vertellen over haar onderzoeken in Gouda, rond de Zegerplas en over de nieuwste opgravingen. Op donderdag 27 juni organiseren wij weer een Pubquiz van 19-23 uur. U wordt ingedeeld in een team dat bestaat uit 4 of 5 leden. Er wordt gestreden om de eer (en om een klein prijsje)! Gezelligheid en plezier zijn gegarandeerd, daar zorgt quizmaster John Zonderop ongetwijfeld weer voor. Een gezin, je baan, het huishouden, sporten, zorg voor moeder, de volgende vakantie plannen, etc.etc. We moeten tegenwoordig zo veel en we razen maar door. Behoefte aan een momentje rust? Kom naar de ochtend Mandala Dot Painting op vrijdag 28 juni van 10.00u tot 12.00 uur. In 1,5 uur leer jij hoe je de mooiste dots kunt maken, hoe een mandala is opgebouwd en ga je naar huis met je eigen unieke kunstwerk. Deze workshop wordt aangeboden door Stephanie Luit. Naast bovenstaande bijzondere activiteiten zijn er natuurlijk veel andere (herhalende) activiteiten. Kijk daarvoor op onze website www.buurthuisaquarijn.nl Aanmelden kan gewoon via email: buurthuis@dethermen2.nl