Cursus 'Snap je stad' 2024 - 4 avonden in Parkvilla

In 2024 organiseren we weer een nieuwe editie van de theatercollegereeks “Snap je Stad!”. In het prachtige Parkvilla verhalen we in 4 avonden, soms lovend, soms kritisch maar vooral gepassioneerd, over het ontstaan en de groei van Alphen. Van historische dijkstraten tot het vernieuwde centrum, van Rijn tot Zegerplas, van Diamantflat tot Burggooi en van nieuwbouwwijken tot prachtige monumenten: ze komen allemaal langs. De succesvolle collegereeks wordt al langer gegeven dan de musical de soldaat van Oranje en velen gingen je voor. Nieuwsgierig? Meld je snel aan via het aanmeldformulier.

We kijken veel terug en soms vooruit. Daarbij introduceren we op een praktische manier beroemde architecten en de werken die zij realiseerden, waarbij we steeds de link met lokale voorbeelden leggen. Zo leer je de gebouwde omgeving van Alphen en van Nederland beter kennen en begrijpen. En zelfs verbanden te leggen tussen economie, kunst, samenleving en architectuur. We laten zien dat ook in Alphen de afgelopen eeuw aansprekende en diverse architectuur gebouwd is, die het verhaal van de groei van deze stad vertelt. En dat er een hoop moois is verdwenen, maar gelukkig ook gebleven en is bijgekomen. Na de cursus bekijk je je eigen stad met andere ogen. We rekenen op een leuke interactie met de cursisten.

De cursus duurt vier avonden en vindt plaats op woensdag 13 maart, 20 maart, 27 maart en 3 april 2024. De lezingen beginnen om 20.00 uur, vinden plaats in het prachtige Parkvilla in Park Rijnstroom en duren ongeveer 2 uur (met tussendoor een korte pauze). Deelname aan de cursus kost € 35,-. Koffie of thee en roze koeken tijdens de pauze op alle avonden zijn bij deze prijs inbegrepen. Leuk voor jezelf, met vrienden of om kado te doen. Je kunt je voor deze cursus opgeven via www.casalphen.nl.

Wat: Cursus “Snap je Stad” Waar: Parkvilla, Park Rijnstroom
Wanneer: woensdag 13, 20 en 27 maart en 3 april 2024
Hoe laat: 20.00 – 22.15 uur
Wat kost het: €35,-