Documentaire Moeder Suriname - in Parkvilla (met roti buffet)

Op zondag 11 februari draait in Parkvilla Moeder Suriname. Voor deze unieke een aangrijpende documentaire is archiefmateriaal gebruikt om het levensverhaal van een Surinaamse wasvrouw -geïnspireerd op Tessa's grootmoeder Fansi- te vertellen. Het levensverhaal beslaat de periode van de afschaffing van de slavernij in 1863 tot de Surinaamse onafhankelijkheid in 1975.

Fansi's verhaal begint in een verlaten dorp waar ze als huisslaafje opgroeide, nadat zij is afgestaan door haar witte moeder en zwarte vader. Fansi wordt zelf op jonge leeftijd moeder en wordt verlaten door haar man. Ze verhuist naar Paramaribo en als alleenstaande moeder vecht zij hard om haar kinderen betere kansen te bieden. Wanneer haar kinderen naar Nederland vertrekken blijft ze alleen achter, niet klaar om Suriname te verlaten. Pas in haar laatste levensjaren maakt ze zelf de oversteek naar Nederland en ervaart ze de ontworteling van haar moederland.

Na afloop van de film is er (optioneel) een heerlijk roti buffet, bestaande uit onder andere Surinaamse roti, kousenband, gefrituurd ei, rotiblad.


Meer info en tickets: parkvilla.nl