Van 30 oktober tot en met 4 november was de Week van het Werk. Een week bomvol inspirerende evenementen zoals de HR-kring, Go4it! beroepenmanifestatie en Banenparade met Open Hiring Café. Het thema duurzaam werk(t) stond centraal. In dit artikel blikken we terug op deze succesvolle week.

Go4it! beroepenmanifestatie en Hackathon

Na de digitale kick off op 30 oktober vond de Go4it! beroepenmanifestatie plaats in het Archeon op 31 oktober en 1 november, waar meer dan 1500 VMBO-scholieren kennismaakten met verschillende beroepen en sectoren, waaronder voedsel, groen, techniek, zorg, welzijn, zakelijke dienstverlening, veiligheid, ICT en creatieve industrie. Tijdens de tweedaagse Hackathon in het Archeon gingen zo’n 50 IT-studenten aan de slag met een casus uit het bedrijfsleven. Elke groep had een mix van specialismen om IT-oplossingen te bedenken die niet alleen effectief zijn, maar ook gebruiksvriendelijk. Deze Hackathon werd begeleid door mboRijnland in samenwerking met lokale Alphense IT-bedrijven.

HR-kring van minder kansen naar meer kansen en werkgelegenheid

Op 31 oktober vond de HR-kring bij Buurten &Zo plaats die zich richtte op het ontdekken van kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, verteld door gemotiveerde ervaringsdeskundigen. Onder andere juriste Jiska Ogier deelde haar persoonlijke verhaal, waarin ze obstakels overwon en kansen benutte. Met partijen bespraken we de mogelijkheden en acties om direct aan de slag te gaan.

Hartstikke Sociaal Bokaal

Op 2 november werd de Hartstikke Sociaal Bokaal uitgereikt aan boomkwekerij M.J.G. de Jong uit Boskoop tijdens een ontbijtbijeenkomst bij Rijnvicus. Deze prijs erkent hun inzet voor inclusiviteit en kansen bieden binnen hun kwekerij. Ook was er een zeer inspirerend verhaal van sociaal ondernemer Rodney van Heilige Boontjes over zijn doelstellingen en uitdagingen. We hingen aan zijn lippen, een rauwe ondernemer die er voor de volle 100 % voor gaat!

Banenparade met Open Hiring Café

De Week van het Werk werd afgesloten met een hoogtepunt, de Banenparade met het Open Hiring Café in het gemeentehuis op 4 november. Dit evenement bood een unieke gelegenheid voor werkzoekenden en werkgevers om elkaar te ontmoeten en kansen te ontdekken. De aanwezigheid van 50 ondernemers en meer dan 750 bezoekers resulteerde in maar liefst 225 vervolggesprekken tussen werkgevers en werkzoekenden.

Iedereen bedankt!

We willen alle ondernemers en bezoekers erg bedanken voor deze geslaagde Week van het Werk! Daarnaast bedanken we alle betrokken organiserende partijen van de Week van het Werk zoals de VOA, Gemeente Alphen aan den Rijn, Alphen Marketing, EDBA, UWV, WerkVinden, Holland Rijnland, Rijnvicus en mboRijnland. Een speciale dank aan alle VO-scholen – en in het bijzonder het Groene Hart Leerpark - die dit jaar weer meededen en aan SPB Bouw voor haar enorme inzet tijdens de beroepenmanifestatie.

Week van het Werk in 2024

Natuurlijk gaan we door met deze mooie week! Er is weer een voorjaarseditie in maart 2024 en de Week van het Werk begin november 2024. De juiste data volgen uiteraard op onze website. Houd de website van de Week van het Werk (www.deweekvanhetwerk.nl) in de gaten voor meer nieuws.