Eerste Alphense editie van Swim to Fight Cancer - op 1 september

Op zondag 1 september 2024 vindt de allereerste Alphense editie van de Swim to Fight Cancer plaats. Swim to Fight Cancer is een openwater zwemevenement, waaraan duizenden deelnemers door heel het land – jong en oud – meedoen om geld op te halen voor baanbrekend kankeronderzoek. Bij de Alphense editie zwemmen de deelnemers (jong & oud) via de haven aan de Aarkade naar de Oude Rijn en zetten onmacht om in kracht. Dit prachtige event is een samenwerking tussen Stichting Fight Cancer, Alphen Vitaal en De Thermen2.

Swim to Fight Cancer is een uniek zwemevenement dat in het leven is geroepen om bewustzijn te creëren over de impact van kanker en fondsen te werven voor onderzoek en ondersteuning van patiënten. Dit evenement verenigt mensen van alle leeftijden en achtergronden in het water, met als doel een krachtige boodschap van hoop en veerkracht uit te dragen.

Fight Cancer en onderzoek

Alle deelnemende zwemmers halen geld op voor Stichting Fight Cancer, die zorgt dat de donaties ten goede komen aan baanbrekend (door KWF goedgekeurd) kankeronderzoek, uitgevoerd door jonge onderzoekers op eigen bodem. Onderzoek is heel belangrijk, want alleen al in Nederland krijgen meer dan 124.000 mensen per jaar te horen dat zij kanker hebben. De motivatie van de deelnemers is groot, omdat iedereen met zijn of haar eigen motivatie meezwemt, bijvoorbeeld voor iemand die met deze ziekte te maken heeft (gehad) en/of een survivor.

Arjan Wille, Alphen Vitaal, “Swim to Fight Cancer is een mooi nieuw sportief evenement in onze gemeente Alphen aan den Rijn, waarbij we ons samen zullen inzetten voor onderzoek naar deze ziekte”.

Lokaal te steunen doel

“Naast een bijdrage voor kankeronderzoek vinden wij het belangrijk dat er óók bijgedragen wordt aan een lokaal initiatief, aldus Remco Pielstroom van De Thermen2. Om die reden gaat er een deel van de opbrengsten naar het Alphense SamenhuiS. De missie van het SamenhuiS is om mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten een plek te bieden waar ze even zichzelf kunnen zijn. Los van alle medische ballast. Een luisterend oor is belangrijk en ook een plek waar met gelijkgestemden contact kan worden gelegd. Een plek voor ondersteuning. Met de opbrengsten van Swim to Fight Cancer Alphen aan den Rijn steun je ook dit prachtige lokale initiatief”.

Schrijf je in, word vrijwilliger of doneer

Wil je meezwemmen en sponsorgelden ophalen voor Fight Cancer en het Alphense SamenhuiS? Dat kan als individu, maar het is ook mogelijk om een familie-/vriendenteam te vormen met andere zwemmers die je kent. Er zijn drie afstanden: 500 meter voor kinderen (vanaf 10 jaar) en 1.000 of 2.000 meter voor volwassenen (vanaf 16 jaar).

Wil je actief een steentje bijdragen, maar blijf je liever op het droge? De organisatie zoekt ook vrijwilligers voor talloze taken tijdens het evenement.

Meer informatie

Alles over de Swim to Fight Cancer Alphen aan de Rijn, inschrijven als deelnemer of vrijwilliger, sponsormogelijkheden en/of doneren is terug te vinden via www.fightcancer.nl/alphen Volg de Swim to Fight Cancer op Instagram , Facebook, LinkedIn voor het laatste nieuws.