Eerste boom in het Klimaatbos is geplant

De eerste boom in het Klimaatbos staat in de grond. De boom – een gingko biloba – werd op 15 december geplant door wethouder Relus Breeuwsma, samen met kinderwethouder Dustin en een afvaardiging van de kinderraad. De komende maanden volgen op deze plek langs de N11 nog zo’n 500 bomen.

Gemeente Alphen aan den Rijn investeert in een groene en gezonde leefomgeving. Groen biedt ruimte voor ontspanning en bewegen, draagt bij aan biodiversiteit (meer planten en beesten, zoals insecten en vlinders) en helpt klimaatverandering tegen te gaan. Daarom starten we in het najaar met de aanplant van een klimaatbos. Met de aanplant van het klimaatbos plant de gemeente een hoop nieuwe bomen tegelijkertijd.  

Groenstrook langs de N11

De groenstrook langs de N11, aan de zuidrand van de wijk Kerk en Zanen, is gekozen als meest geschikte locatie. In het klimaatbos planten we ongeveer 500 bomen die extra goed tegen droogte kunnen, meer CO2 opvangen, en weerbaarder zijn tegen de meest voorkomende ziektes en plagen.  

Wethouder Relus Breeuwsma: “Het klimaatbos is één van de projecten die we in de komende jaren aanpakken om onze gemeente te vergroenen en in te spelen op de gevolgen van klimaatverandering. Het andere soort bomen zorgt ervoor dat we lang van dit gebied kunnen genieten. We zorgen zo dat gemeente Alphen aan den Rijn groener, mooier en klimaatbestendiger wordt!”.