Familie Buntsma van 14 kinderen - samen maar liefst 1000 jaar oud

20 januari is de geboortedag van vader Buntsma, geboren in 1912. Jaarlijks gaan ze dan eten met de ‘koude kant’ erbij. Dit jaar wordt het een speciale dag; de leeftijden van alle 14 kinderen Buntsma bijelkaar opgeteld, zijn ze maar liefst 1000 jaar oud. De oudste wordt 81 jaar en de jongste is 60. In Alphen is de familie bekend van het autoschadebedrijf Buntsma dat door Anton in 1978 is opgericht in Zoetermeer en later naar Alphen kwam. Het is geen familiebedrijf, maar drie broers van Anton hebben er ook in gewerkt. De jongste Gert viel al gauw af en is autoverkoper geworden. Johan heeft tot zijn pensioen daar gewerkt en doet zo nu en dan werkzaamheden. Cor is nog steeds actief in het bedrijf bij de receptie.

Festiviteiten

Anton vertelt enthousiast: “Omdat we inmiddels allemaal boven de 60 zijn, hebben we ervoor gekozen na je 65ste niet in een zwart gat te vallen en lekker actief met elkaar te blijven. Als een van ons 65 wordt, krijg je een etentje. Diegene moet dan wel bij de volgende 65 jarige het weer regelen. Zo hebben we al heel wat locaties onveilig gemaakt in en rond Alphen.

Voor de nieuwjaarsborrel moeten we een goede locatie vinden, de groep wordt zo groot met aanhang en met neven en nichten dat we al ruim over de 100 gaan.”

Wonen

“Er wonen er 9 in Woubrugge, ikzelf woon in Alphen, 1 in Rotterdam, 1 in Den Haag, 1 in Ridderkerk en 1 in Schoonoord in Drenthe.

1000 jaar oud, dat gaan we natuurlijk uitgebreid vieren!”