Film Onder het Maaiveld junior tijdens Bodemdierendagen

Tijdens de Bodemdierendagen Van 22 september t/m 8 oktober is de film Onder het Maaiveld junior te zien bij Parkvilla op 1, 4 en 8 oktober. Minibeestjes op groot scherm. Een film voor kinderen van 7 tot 14 jaar met prachtige ondergrondse beelden van bodemdieren en een mooi verhaal over de relatie tussen boven- en ondergrondse diversiteit.

Speciaal voor de Bodemdierendagen wordt de film getoond met leuke extra’s: een introductieclip van de bekende TV-boswachter Ruben, een voorleesvideo en na afloop ontvang je een boekje en een bodemzoekkaart.

Minibeestjes op groot scherm De film Onder het Maaiveld Junior neemt je mee op een ondergrondse reis naar allemaal beestjes die je nog nooit hebt gezien. Het bodemleven speelt een ontzettend belangrijke rol in alles wat groeit en bloeit op onze aarde. En het bijzondere is dat die kleine beestjes ook bij jou in de buurt de bodem gezond houden.

In de film volgen we een groep kinderen die stap voor stap deze wereld ontdekken. In het begin vinden ze het maar vies om met hun handen in de aarde te wroeten. Maar al snel zijn ze de grootste fans van het ondergrondse leven en willen ze meer weten over bomen die met elkaar praten, schimmels die 10 kilometer lang worden, wormen die ieder jaar de hele bodem door hun darmen laten gaan en het microscopische kleine beerdiertje dat al miljoenen jaren overleeft in onze natuur. De meeste bodemdieren zijn klein, maar doen grootse dingen voor de natuur.

Na het zien van de film kijk je op een totaal andere manier naar je eigen omgeving en krijg je zin om zelf aan te slag te gaan. Meer info: www.parkvilla.nl