Fotowedstrijd met bijzondere prijs in Alphen aan den Rijn

Theater Castellum en Fonds Alphen en omstreken hebben de handen ineengeslagen om hét foto-evenement van het jaar te organiseren: de Fonds Alphen Fotoprijs 2023. De winnende foto komt twee jaar lang op de zijgevel van Theater Castellum te hangen! Daarnaast wint de gelukkige fotograaf een geldbedrag van € 1000, een plek in een tijdelijke expositie waarin alle genomineerden getoond worden en een print van de winnende foto. Dit is een unieke kans voor fotografen om hun talent te tonen en hun werk te laten schitteren op een opvallende locatie. ‘Dit fotowerk is aanwinst voor de Alphense collectie Kunst in de Openbare Ruimte.’ aldus initiatiefnemer Cees Verboom.

Deze wedstrijd staat open voor iedereen die het thema "ONT-MOETEN" op treffende wijze weet vast te leggen: ONT-MOETEN - Een gebeurtenis waar je gewoontes loslaat en jezelf verbindt aan een ander, aan zijn wereld, aan de toekomst of het verleden. Een ontdekking of een confrontatie. Iemand ontmoeten laat energie stromen. Energie waar je verder mee komt. Maar soms is er niks meer te moeten. Laat los en stop met moeten. Als niets meer moet is alles mogelijk.

Marcel ’t Sas, directeur Castellum vult aan: ‘Wij zetten dit thema al centraal in ons werk: ontmoeting is een van de doelen van Castellum.’

De jury

Een deskundige jury beoordeelt de ingezonden foto's op criteria als originaliteit en de treffende weergave van het thema. De juryleden zijn:

· Anne Bloemendaal (voorzitter), eigenaar van Flowerdales Agency en partner bij bijzondere projecten.

· Jaap Reedijk, een van de meest bekeken theater- en muziekfotografen.

· Koos Breukel, een van Nederlands bekendste portretfotografen.

Deelnemen en inzenden

Fotografen die deze uitdaging willen aangaan, kunnen hun foto inzenden vóór 23 oktober via de officiële website www.fafoto.nl. Hier zijn ook de volledige voorwaarden, technische specificaties en algemene informatie over de wedstrijd te vinden.

Bekendmaking winnaar

De onthulling van de winnende foto vindt plaats op donderdag 23 november 2023, tijdens een feestelijke bijeenkomst in Theater Castellum. De gastheer voor deze avond is theater- en televisiemaker Wilfried de Jong.

Over Fonds Alphen

Alphen is dé plaatselijke goede-doelen organisatie die culturele en maatschappelijke initiatieven financieel ondersteund. De Fonds Alphen Fotoprijs 2023 is een van hun vele activiteiten om kunst en cultuur in de regio te stimuleren.

Over Theater Castellum

Theater Castellum is het culturele hart van Alphen aan den Rijn en biedt een gevarieerd programma met theater, film, muziek en evenementen voor jong en oud. Het theater is gevestigd aan het Rijnplein in Alphen aan den Rijn.

Over Wilfried de Jong

Wilfried de Jong is een gerenommeerd theater-/televisiemaker en staat bekend om zijn veelzijdigheid en creatieve talent. Hij zal de feestelijke bijeenkomst op 23 november 2023 in Theater Castellum leiden.

Bijschrift bij foto: v.l.n.r. Marcel ’t Sas (Castellum), Kirsten Renaud (Fonds Alphen) en Cees Verboom (initiatiefnemer)