Gek van Fietsen.nl viert 70-jarig bestaan familiebedrijf!

Gek van Fietsen.nl viert 70-jarig bestaan familiebedrijf!

| Redactie Hier is Alphen

Het is feest deze maand bij Gek van Fietsen in Alphen aan den Rijn! Het familiebedrijf van de familie de Bruin bestaat deze maand exact 70 jaar en dat moet gevierd worden. Rik: “Dat wij al 70 jaar mogen bestaan is een fantastische mijlpaal! Het is niet meer vanzelfsprekend dat familiebedrijven van generatie op generatie blijven bestaan. Wij zijn er trots op dat wij de winkel nog steeds als een echt familiebedrijf mogen aansturen. We vieren deze mijlpaal graag samen met onze klanten, want dankzij hun loyaliteit kunnen wij blijven innoveren. Daarom trakteren wij de komende weken op de lekkerste tompoucen van Alphen aan den Rijn en omstreken”.

Bakkerij Stevers maakt speciaal voor Gek van Fietsen de tompoucen deze weken in de huiskleur van de fietsenwinkel. Klanten kunnen in de winkel een tompouce komen eten om dit jubileum te vieren en bij aanschaf boven de 200 euro krijg je een doosje van deze heerlijke lekkernij mee naar huis.

“Stevers zorgt elke dag voor verse voorraad, want dagvers zijn ze het allerlekkerst. Dus het kan best zijn dat ze af en toe op zijn.” Aldus Mark de Bruin.

Hoe is dit Alphense familiebedrijf gestart?

1 april 1954 startte Jan de Bruin, inmiddels 94 jaar, in de Alphense Hooftstraat zijn eigen bedrijf. Voor auto’s had hij geen geld en dus begon hij als rijwiel- en motorhandel zijn eigen winkel en werkplaats.

In het begin was Jan met name gespecialiseerd in bakfietsen met elektromotor, omdat andere fietsenmakers deze niet konden repareren. Vooral voor bedrijven werd er in die tijd veel gebruik van gemaakt, zoals de PTT en Rijkswaterstaat.

De winkel in de Hooftstraat werd na een jaar of 10 te klein en daarop werd besloten een nieuwbouw te starten in het centrum van Alphen aan den Rijn. In 1967 opende de familie de Bruin samen met toenmalig burgemeester Bruins Slot hun nieuwe vestiging op de hoek van de Aarkade.

Hans de Bruin, de oudste zoon van de familie, kwam vanaf 15 jarige leeftijd in de zaak en heeft uiteindelijk het bedrijf overgenomen.

De winkel werd in 1982 grondig verbouwd tot een moderne, ruime winkel in fietsen en brommers en de naam veranderde naar Jan de Bruin Tweewielers. Hans werkte vanaf die tijd full-time in het bedrijf, nadat hij eind jaren 70’ als mecanicien van de succesvolle Raleigh wielerploeg actief is geweest. Uiteindelijk namen hij en zijn vrouw Hannie de winkel definitief over begin jaren 90’.

Rond het jaar 2000 volgde nog een grote verbouwing waardoor ook de bovenverdieping als winkel werd gebruikt en er werd definitief afstand genomen van de verkoop en reparatie van brommers.

In 2006 werd GekvanFietsen.nl geopend aan de Frederik Hendrikstraat in Alphen aan den Rijn. Kort waren er toen 2 winkels van de familie de Bruin, maar uiteindelijk is besloten om alle activiteiten vanuit GekvanFietsen.nl door te zetten.

Rik en Mark hebben de winkel inmiddels overgenomen en onder hun leiding is het bedrijf de laatste jaren aanzienlijk gegroeid. Samen met een team van 10 full time en 3 part time medewerkers wordt er hard gewerkt om zoveel mogelijk mensen enthousiast gebruik te laten maken van hun fiets of e-bike. De werkplaats is 2 jaar geleden grondig verbouwd en afgelopen winter is ook de winkel verder geoptimaliseerd om de klant zo optimaal mogelijk te bedienen.

GekvanFietsen.nl is gespecialiseerd in elektrische fietsen en sportieve fietsen van nationale en internationale topmerken. Daarnaast is er een ruim aanbod stadsfietsen, toerfietsen en bijpassende accessoires.

En nu, zeventig jaar na de start van dit familiebedrijf, nodigen wij jou uit om met ons dit jubileum te vieren. Kom in de periode van 2 tot en met 13 april naar Gek van Fietsen, eet een tompouce en proef de service!