Gezelligheid bij buurthuis AquaRijn in 2024

Buurthuis AquaRijn start het nieuwe jaar 2024 weer met véél gezellige activiteiten. Een aantal activiteiten wordt elke week herhaald, maar er zijn ook een aantal speciale nieuwe activiteiten/bijeenkomsten.

Oók in 2024 is het muziekcafé weer geopend en wel op zondag 14 januari van 15.00 tot 17.00 uur. Deze keer kunt u zelf meezingen in onze Karaoke. De toegang is geheel gratis, uiteraard wordt een vrijwillige bijdrage voor onze DJ Martin Hijdra op prijs gesteld. Komt u ook meeluisteren, meezingen of gewoon plezier hebben?

Op woensdag 17 januari van 19.30 tot 22.00 uur kunt u een lezing over het klimaat bijwonen. De presentatie wordt gegeven door Gerard Harmes. Gerard studeerde culturele antropologie en sociale/fysische en was o.a. leraar aan Albanianae en Scalacollege. In zijn lezing zal Gerard de kennis vanuit de wetenschap en de verschillende standpunten in de maatschappij naast elkaar bespreken. Natuurlijk is er veel ruimte voor vragen en discussie. Het belooft een boeiende avond te worden.

De Pub Quiz staat in het nieuwe jaar óók weer op de kalender! Deze quiz haalt het beste in een mens naar boven. Door de teamindeling leren mensen elkaar snel kennen, wat staat voor gezelligheid en lol. Tijdens de quiz zijn er diverse ronden en categorieën weetjes. Deelnemers betalen € 2 per persoon. Consumpties zijn voor eigen rekening. Er wordt gestreden om de eer (en om een klein prijsje)! Gezelligheid en plezier zijn gegarandeerd op donderdag 25 januari van 19.00 tot uiterlijk 23.00 uur.

In maart gaat het Buurthuis AquaRijn starten met een Buurtband. Deze Buurtband is maximaal 15 personen groot, divers, vrolijk & toegankelijk. We hopen dat zich wijkbewoners van uiteenlopende leeftijden, culturen en achtergronden gaan aanmelden voor dit orkest. Buurthuis AquaRijn wordt de basis (speel/oefen) locatie. Muzikale ervaring is niet nodig, maar mensen die al een instrument spelen en meenemen zijn zeer welkom. Voor mensen die nog geen muziekervaring hebben, hebben we voor het slagwerk laagdrempelige instrumenten van Fort van de Verbeelding. Denk aan stoere Batphones (grote gestemde pvc-buizen) en ritmische schellenbomen. Na 15 repetities, begin juli, organiseren we een eerste uitvoering in ons eigen muziekcafé!?

Dit zijn slechts een aantal activiteiten die in ons Buurthuis worden georganiseerd. Bekijk onze website www.buurthuisaquarijn.nl voor de vele andere activiteiten van Buurthuis AquaRijn. Denk aan klaverjassen, klankschaalsessies, tekenen en schilderen, handwerken, en de donderdagmiddaglunch. Er is voor ieder wat wils. Vragen, reacties en aanmeldingen kunnen naar buurthuis@dethermen2.nl gestuurd worden. Buurthuis AquaRijn is gevestigd in het gebouw van Zwembad AquaRijn aan de Cantharel 10 te Alphen aan den Rijn. Het gebouw is rolstoelvriendelijk en u kunt gratis parkeren in onze parkeergarage.