Gezocht: Schoolbands met talent voor Alphen on Fire - Schrijf je nu in

Ben je beginnend muzikant, zijn jullie net een bandje gestart op school of maak je een mix van muziek met een bijzondere cross-over? Schrijf je dan nu in voor de eerste ALPHEN ON FIRE schoolband editie! Cultuurplatform KHABBAZ gaat hierin samen met lokale organisaties op zoek naar muzikaal talent op middelbare scholen. De bandcontest vindt plaats op donderdagavond 21 maart 2024 in Theater Castellum. Lees hier meer

Wil jij andere bands ontmoeten en je muzikale talent presenteren aan een jury? Schrijf je dan in en maak kans op een professioneel bandcoaching traject én een optreden op een van de grote festivals in Alphen aan den Rijn! Op 21 maart worden de deelname bands in Theater Castellum door een professionele jury beoordeeld op muzikaliteit, interactie en presentatie (met daarin o.a. SANN!E, winnaar Alphen on Fire & Amsterdamse Popprijs). Diezelfde avond wordt de winnaar van de contest uitgeroepen en de prijs uitgereikt.

Voorwaarden voor deelname

Muzikaal talent van middelbare scholen in de hele gemeente Alphen aan den Rijn kan zich aanmelden. Inschrijven doe je t/m 3 maart 2024 door een mail te sturen naar alphenonfire@khabbaz.nl. Stuur het volgende mee: een video-opname van 1 nummer, de samenstelling van de band en een korte beschrijving van het genre en jullie ervaring. Vanuit de aanmeldingen worden maximaal 8 bands geselecteerd voor deelname. Bands hebben minimaal 3 bandleden, waarvan er ten minste 2 op het voortgezet onderwijs in de gemeente Alphen aan den Rijn zitten.

Een boost aan de lokale popmuziek cultuur

Alphen on Fire wil de muzikale popcultuur in de gemeente een boost geven: meer podium bieden voor popoptredens, juist ook voor beginnende acts, bands bij elkaar brengen en een duwtje in de rug geven om verder te gaan. Alphen on Fire de schoolband editie wordt georganiseerd door cultuurplatform KHABBAZ in samenwerking met de VO-scholen, Nieuwe Muziekschool Alphen, Theater Castellum en een lokale programmaraad. Mogelijk gemaakt door Gemeente Alphen aan den Rijn.

Meer info: khabbaz.nl/alphen-on-fire