Hier is de herfst!

Hier is de herfst!

| Redactie Hier is Alphen

Ga eropuit deze herfst! Ontdek arrangementen voor jong & oud, binnen en buiten, van natuur tot cultuur in Alphen aan den Rijn en omgeving. Ga op Middeleeuwse vakantie bij museumpark Archeon, overnacht bij Avifauna en ontdek de omgeving op de fiets of huur een E-Chopper bij Jeu de Boer. Wij hebben de leukste arrangementen voor je op een rij gezet. Wat ga jij doen deze herfst?

Eropuit met de fiets

Ben jij gek op de buitenlucht en raak je niet uitgekeken in de omgeving van Alphen aan den Rijn? Met deze fietsarrangementen verras jij jezelf zeker weten! Wist je dat Jeu de Boer in Hazerswoude Dorp een leuke GPS tocht heeft? En dat we sinds kort een nieuwe fietsroute door Koudekerk aan den Rijn hebben, welke je ook kan volgen met een gids van het Historisch Genootschap? Met veel enthousiasme vertellen zij je de geschiedenis van Koudekerk. Daarna sluit je lekker af met een lunch of borrel bij Café de Hoek. 

De Romeine Limes

Dat Alphen een bijzondere historie heeft wisten we al, maar wist je ook dat er ontzettend veel mooie verhalen zijn van de Romeinse tijd? Ontdek ze in museumpark Archeon, tijdens één van de vele themaweekenden. Een tip van ons: in het weekend van 28 & 29 oktober is het Smeedweekend, welk ieder jaar weer een groot succes is. Boek nu je tickets en breng eens een bezoek aan het park, natuurlijk op de fiets want alles is lekker dichtbij in onze gemeente. Ook in het Stadshart vind je een rijke Romeinse historie, waarover de gidsen van 't Gilde je maar al te graag vertellen tijdens de stadswandeling Pleisterplaats Albaniana

Door de polder & langs de kwekerijen

Liever de natuur in? In de buitengebieden vind je fantastische lokale ondernemers met leuke arrangementen. Breng eens een bezoek aan Yumé, bij Plantentuin Esveld. Je kan hier struinen door de Japanse tuin, bijzondere planten en bomen ontdekken en afsluiten met een heerlijk huisgemaakt stukje taart bij koffie- en theehuis Yumé. Eigenaresse Catalijne staat met veel enthousiasme voor je klaar. Op zoek naar een leuk uitje met vrienden of familie? Ga dan Kloten langs de Sloten bij Jeu de Boer in Hazerswoude Dorp! Of maak een mooie wandeling door de polders van Hazerswoude, waar je langs prachtige bezienswaardigheden komt.

Houd ons in de gaten, want de arrangementen zullen nog worden aangevuld met andere leuke tips! En heb je er zelf eentje? Schroom dan niet om deze in te sturen naar redactie@hierisalphen.nl