De verhalen en de rijke historie van het Rooie Dorp worden op zondag 24 september om 13.00 en 16.00 uur verteld in de vorm van een theatervoorstelling. Beleef samen met Robbie en Julia een origineel Romeo en Julia liefdesverhaal, dat zich afspeelt op deze markante plek. De dakpannenfabriek Oosthoek & Zoon, waar veel bewoners werkten, speelt een prominente rol.

‘Deze voorstelling eert de rijke geschiedenis en de gemeenschap van ’t Rooie Dorp. Aan de hand van de bijzondere verhalen is een script geschreven voor een theatervoorstelling. De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met repeteren, onder regie van Tim van Scheijen. De bewoners waren zeer gemotiveerd en dit evenement brengt de buurt samen en laat de kracht en trots van de gemeenschap zien’, vertelt Aubrey Snell, cultuurcoach.

Met dit community-art project werken Parkvilla, de cultuurcoach, gebiedsadviseurs, buurtverbinder, speeltuinvereniging Kindervreugd en de buurtbewoners samen. Daardoor ontstaat er verbinding tussen de bewoners, van jong tot oud. ‘Het ‘t Rooie Dorp, dat ooit de thuis was van arbeiders bij de dakpannenfabriek, staat op het punt van een verandering. 172 nieuwe eengezinswoningen zullen de oude huizen vervangen, wat enige spanningen heeft veroorzaakt. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden en de banden te versterken is dit project gestart. Wij hopen dat er veel mensen komen kijken, het wordt echt een betoverende reis, met dramatische uitvoeringen en visuele pracht’, aldus Snell.

Locatie: Speeltuin Kindervreugd, Hugo de Grootstraat 100, Alphen aan den Rijn Kaartprijs: € 2,50 Duur voorstelling: 90 minuten

Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.parkvilla.nl