In the Spo(r)tlight: Annemiek van Zoomeren

Annemiek van Zoomeren heeft als missie vrouwen zichzelf (weer) te leren voelen door te gaan bewegen! Vanuit zachtheid, puur en simpel. Dit is de reden waarom zowel SlowRun als Slowdown Alphen is ontstaan.

SlowRun Alphen aan den Rijn’ zet zich in voor vrouwen! Waarom heb je gekozen voor deze doelgroep?

De SlowRun en PowerWalk lessen die wij geven zijn inderdaad alleen voor vrouwen. We hebben hier bewust voor gekozen omdat we de lessen echt zonder prestatiedruk willen laten verlopen, dat het zo laagdrempelig mogelijk is. Vaak zien we dat mannen toch net iets meer met gelopen tijd bezig zijn. Afstand en gelopen tijd zijn geen doel op zich bij SlowRun. Ook bevordert het de sfeer in de groep, het is echt een uurtje voor de dames zelf. Daarnaast voelen veel vrouwen zich er meer thuis en vinden het fijner om een work-out te doen zonder mannen om hen heen.

Naast SlowRun Alphen organiseer je ook activiteiten onder de noemer ‘SlowDown Alphen’. Wat voor een activiteiten bied je zoal aan?

SlowDown is gericht op ademcoaching. Ik organiseer ademsessies in groepen, maar ook 1 op 1 sessies. Tijdens de sessies help ik mensen om:

  • Te ontspannen en ruimte in het lijf te creëren
  • Blokkades los te laten die in de adem worden tegengehouden
  • De ademhalingsflexibiliteit, -efficiëntie en -capaciteit te vergroten.
  • Bewust te worden van de adem en de gezondheid

Rond deze tijd van het jaar zijn mensen vaak bezig met goede voornemens. Heb jij een goede tip voor mensen die zij mee kunnen nemen in hun voornemens?

Plan een paar vaste momenten in de week voor jezelf, al is het maar een half uurtje. Helemaal voor jezelf. Even niks moeten. Kijk waar je op dat moment behoefte aan hebt. Plan die momenten echt in, zet ze desnoods in je agenda voordat de dag weer volstroomt. Op deze manier kun je de rust in je lijf wat meer bewaren.