In the Spo(r)tlight: AV'47

Aan de rand van Boskoop met Bentwoud als achtertuin bevindt zich één van de mooie sportverenigingen van Boskoop: AV’47. Deze vereniging weet jong en oud in Boskoop in beweging te krijgen en is voortdurend bezig activiteiten uit te breiden. Hoog tijd om AV’47 eens in de spo(r)tlight te zetten.

Hoe zouden jullie de vereniging AV’47 omschrijven?

AV’47 is een levendige vereniging met ruim 400 leden. Naast atletiek voor jong en oud worden verschillende activiteiten georganiseerd. De vereniging heeft de beschikking over een goed uitgeruste accommodatie die dagelijks wordt gebruikt. De senioren vormen een grote groep binnen de vereniging waarvan een deel wedstrijd atleten zijn die met name in het zomerseizoen van veel baan- en competitiewedstrijden meedoen. Het andere deel zijn de recreanten en sportief wandelgroepen.

Jullie starten met OldStars Running, een nieuw OldStars project in samenwerking Alphen Vitaal en het ouderenfonds. Waarom de wens om dit project te starten?

Het OldStars hardlopen is uitermate geschikt voor 55-plussers die op een gezonde en verantwoorde manier (weer) willen bewegen. Bij OldStars hardlopen kan iedereen meekomen en hoeft niemand achterop te raken.  Het gaat niet om specifieke hardloopdoelen, maar om gezelligheid en samen bewegen. Met na afloop natuurlijk de 3e helft.

Ervaring met hardlopen is niet nodig. Met OldStars hardlopen wordt met aangepaste beweegvormen en accent op coördinatie en kracht het aanpassingsvermogen vergroot en de kans op blessures en het valrisico verminderd.

Wat kan men verwachten van de OldStars running trainingen?

Het gaat op bewegen zonder hardloopdoelen. Belangrijk is dat het accent ligt op fitheid en bewegingsactiviteiten. Ook valpreventie en blessurepreventie staan voorop. Er is veel aandacht voor allerlei oefeningen. Blijf lopend bewegen, gericht op fitheid, met en zonder ervaring, iedereen kan meedoen. Ook als wandelen alleen je doel is kun je terecht.  En bij regen kunnen wij ook de oefeningen binnen doen, zodat de training altijd doorgaat.

Door AV'47 zijn twee ervaren trainers beschikbaar gesteld.  In het verenigingsgebouw zijn alle faciliteiten aanwezig zoals AED, EHBO, kantine, kleedkamers.

Hoe kunnen mensen zich aanmelden?

Aanmelden kan via de website van Alphen Vitaal, bij activiteiten. Of gelijk aanmelden via de mail naar av47oldstars@kpnmail.nl. Ook kan men op vrijdag 25 augustus gratis deelnemen aan de Kick-Off om 10:30 in het verenigingsgebouw van AV’47. Daarna kan men besluiten om al dan niet door te gaan.