In the Spo(r)tlight: Les Pointeurs

In the spo(r)t light; “Les Pointeurs”. De Alphense Club “Les Pointeurs” is een Petanque vereniging. Zij bestaan al 38 jaar, en zijn gevestigd in Sportpark Zegersloot-Zuid op een mooie accommodatie met 39 buitenbanen; achter Tempo (korfbal) en tegenover HCA (hockey). Sinds 2004 hebben zij ook de beschikking over een eigen sporthal met 15 binnenbanen.

Wat is het verschil tussen Jeu de Boules en Petanque?

Jeu de boules is de verzamelnaam van vele vormen van dit balspel. Pétanque is één van die vele vormen. Echter, Pétanque is de spelvorm die het meest gespeeld wordt en daardoor wordt er vaak, een beetje uit gemak, over jeu de boules gesproken als er Pétanque bedoeld wordt.

Jullie hebben een mooie (duurzame) accommodaties waar veel te beleven valt. Naast de trainingen en het vrijspelen, organiseren jullie toernooien, kunstexposities, stellen jullie de deuren open voor bijvoorbeeld organisaties als sportontmoeting en voor bedrijven. Wat zijn jullie plannen voor komend seizoen?  

Het komende seizoen zullen er wederom diverse regionale toernooien plaatsvinden evenals een aantal interne toernooien. Ook de sportontmoeting is weer van harte welkom en als er bedrijven zijn die bij Les Pointeurs voor het personeel een clinic willen organiseren, is dat ook mogelijk. Verduurzaming is een project, dat op dit moment bij ons zeer actueel is. Alle lampen, zowel binnen als buiten worden vervangen door led lampen en er komt een aantal zonnepanelen op het dak van ons boulodrôme te staan.

Op de korte termijn staan er ook nog leuke dingen op de planning. Zo doen wij op zondag 24 september mee aan de Nationale Sportweek. We willen graag wat meer jonge mensen op ons terrein verwelkomen, zodat ook zij eens kennis kunnen maken met pétanque. We hebben derhalve dit jaar de kinderboerderij uitgenodigd om met wat dieren op ons veld aanwezig te zijn. Kortom genoeg kansen in de komende tijd, heb jij zin om mee te doen? Meld je dan snel aan, klik HIER voor meer informatie. 

Jullie doen mee met het programma 50fit en hebben een fantastisch aanbod voor mensen van 50 jaar en ouder die kennis willen maken met de sport en jullie club. Wat kan men verwachten als ze meedoen met 50fit?

Wij doen al een paar jaar mee aan het project 50fit. De deelnemers maken dan gedurende zes lessen van twee uur kennis met pétanque. Dit wordt tot nu toe erg positief ervaren. Wij hebben inmiddels drie gediplomeerde basistrainers pétanque in huis. Deze trainers geen op een leuke manier spelvormen, oefeningen en wedstrijdvormen aan de deelnemers.  Tijdens de lessen worden de deelnemers over het algemeen steeds enthousiaster en de meerderheid meldt zich na afloop van de training aan als lid. Dat is het mooie van dit project, de deelnemers kunnen op een laagdrempelige manier de sport ervaren en daarna bij de vereniging aansluiten. Er zijn nog 2 plekken beschikbaar in de komende cursussen. Heb je interesse? Klik HIER.