Zaterdag 15 april 2023, start de deelnemersinschrijving voor Het VakantieSpel. Het thema is dit jaar: Fuifjes Fuifje! Het VakantieSpel vindt plaats van 14 t/m 18 augustus 2023.  

Het VakantieSpel bestaat dit jaar 65 jaar, dat moet natuurlijk gevierd worden met een knalfuif! Het vijfdaagse programma vol sport- en spelactiviteiten staat dit jaar dus in het teken van Fuifje's Fuifje. Kinderen die in groep 3 t/m 8 van de basisschool zitten, kunnen meedoen aan Het VakantieSpel. Van maandag t/m donderdag is er een dagvullend programma. Op vrijdag is er een ochtend- en een avondprogramma. Op vrijdagavond wordt de VakantieSpelweek afgesloten met een Lichtjesparade en een show.  

De inschrijving verloopt voor het grootste deel hetzelfde als andere jaren, via de website www.vakantiespel.com. De organisatie laat weten dat er wel een verandering is in de manier waarop deelnemers aan elkaar gekoppeld worden om met maximaal 4 deelnemers samen in een groepje geplaatst te worden. Alle informatie over de nieuwe manier van koppelen is te vinden op de website. De reden om maximaal 4 deelnemers aan elkaar te koppelen is meervoudig. Het VakantieSpel is een sociaal evenement dat nieuwe vrienden maken wil stimuleren. Ook een individuele deelnemer moet zich thuis voelen in een groepje. De organisatie is daarnaast op deze manier flexibeler bij het maken van de groepsindeling.  

Iedereen die helaas te oud is om nog mee te doen als deelnemer, maar in 2023 minimaal 15 jaar wordt, wordt door Het VakantieSpel opgeroepen om zich vooral in te schrijven als vrijwilliger. Zo kan organisatie zoveel mogelijk deelnemers blij maken met een plekje voor Het VakantieSpel. Inschrijven om mee te helpen kan ook via de website www.vakantiespel.com.