‘Je, Anne’ in theater Castellum - Gebaseerd op het dagboek van Anne Frank

Je, Anne is een muziektheatervoorstelling dat een bijzondere versie van het tijdloze verhaal uit de dagboeken van Anne Frank naar het podium brengt. In deze musical vormen liedjes en dagboekfragmenten een rode draad door de vertelling van de complete onderduikperiode van de acht onderduikers in het Achterhuis. Met hoofdrollen voor Silvana Rocha, Chris Tates en Marleen van der Loo.

Op 6 juli 1942 doken Otto en Edith Frank samen met hun dochters Margot en Anne onder in de opslagruimtes achter het kantoorpand van Otto's bedrijf aan de Prinsengracht 263. De familie Van Pels en tandarts Fritz Pfeffer voegden zich al snel bij hen. Gedurende de onderduikperiode werden ze geconfronteerd met moeilijke momenten, spanning, onzekerheid, maar ook momenten van warmte en hoop.

Je, Anne richt zich met name op het persoonlijke verhaal van Anne en de dagboeken waarin ze haar ervaringen vastlegde. Deze dagboeken bieden een intiem inzicht in de gevoelens, ontwikkelingen en onzekerheden van het jonge meisje, dat ondanks alles optimistisch wist te blijven. Anne ondertekende haar verhalen in de dagboeken altijd met 'Je, Anne'.

Waarheidsgetrouw

De voorstelling vertelt het feitelijke verhaal van de onderduikers in het Achterhuis, zonder dramatisering, toevoegingen of aanpassingen. Daarmee onderscheidt Je, Anne zich van eerdere vertellingen, films en theaterstukken over Anne Frank. Het script van Enid Futterman werd aangevuld met integere en vaak aangrijpende liedjes van Michael Cohen.

Bestel hier je kaartjes!

https://castellum.nl/theater/mark-vijn-theaterproducties-je-anne