Kerkopenstelling Adventskerk zaterdag 4 mei

U bent van harte welkom!

En als u dan over de drempel stapt, kijk dan direct naar links: daar staat het originele, loodzware, mechanische uurwerk van de klok van de Adventskerk uit 1928. In 1990 is het mechanische uurwerk vervangen door een elektrisch uurwerk.

In de Ontmoetingsruimte kunt u prachtige zelfgemaakte kaarten kopen, jubileumboek van de Adventskerk en pennen, linnen tasje of een cd’s met orgelmuziek gespeeld door Simon Stelling, te kopen. Er kan alleen contant betaald worden.

En in gesprek gaan over het thema: ‘Verbinding’, van geboorte tot dood, van vroeger en nu. Kom kijken wat daar bij hoort!

In de kerkzaal is de geschiedenis van de kerk te zien op grote foto’s van het eerste kerkje uit de Middeleeuwen, de brand in 1916, de nieuwe kerk klaar in 1922 tot en met 1990. En het interieur van de kerk, de prachtige gebrandschilderde ramen, de koperen lampen en de achtkantige eikenhouten kansel, die omringd is door 6 symbolische figuren. Tijdens de kerkopenstelling kunt u rondkijken in de kerk, met of toelichting door een gastvrouw/-heer.

En voor de kinderen is het mogelijk om een speurtocht te doen in de kerk. Welke kleuren hebben de gebrandschilderde ramen? is een van de vragen, waarop het antwoord gevonden moet worden.

Op deze bijzondere dag, Dodenherdenking, is er alleen een lunchconcert van12.30 – 13.00 uur tijdens de kerkopenstelling. U kunt luisteren naar de fantastische klanken van het Steinmeyer-orgel, bespeeld door Simon Stelling. In het lunchconcert hoort u onder andere muziek van Anton Rubenstein: The Voice of Freedom.

 

Entree is gratis.

De kerk is rolstoeltoegankelijk.

De volgende kerkopenstelling is op 1 juni.

Tot ziens in de Adventskerk!

Julianastraat 69

Alphen aan den Rijn www.adventskerk.info