Korenfestival 2023 was een groot succes

Op zaterdag 13 mei vond de 9e editie van het Alphense Korenfestival plaats in het centrum. Voorzitter Frans Lems kijkt trots terug op een geslaagde editie. "We hebben nog nooit zo'n leuke editie gehad!"

Dit jaar waren er 60 koren die deelnamen aan het muziekspektakel. Zo'n 2.000 enthousiaste zangers en zangeressen entertainde het publiek vanaf 10 podia, verspreid door het centrum. En zij komen natuurlijk niet alleen, want er waren ook veel bezoekers op pad om naar de koren te luisteren. "Ze komen met bussen uit het hele land", vertelt Frans. "Alles liep dit jaar helemaal op rolletjes. De organisatie was heel soepel. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan!" 

De dag eindigde met de korenestafette. Alle koren mogen hun favoriete nummers insturen en de meestgekozen nummers worden uitgekozen. En zoals ieder jaar, wordt er afgesloten met het Alphense korenfestivalnummer. 

"Volgend jaar is de 10e editie. Dan gaan we natuurlijk iets extra's doen maar dat houden we nog even voor onszelf. Zet in ieder geval zaterdag 25 mei in je agenda, want dan zijn we weer terug."