Lezing ‘Geschiedenis van de polders rondom Alphen’ - in bezoekerscentrum de Veenweiden

Door de eeuwen heen heeft de mens een belangrijke rol gespeeld in de Rijn- en Veenstreek. De mens doet dat nog steeds. Het grijpt in het landschap in en zet de natuur naar zijn hand. Zo is het landschap van vandaag niet hetzelfde als het landschap van onze voorvaders. Nieuwsgierig naar alle ontwikkelingen? Kom dan zondag 24 september naar het Bezoekerscentrum De Veenweiden in Alphen aan den Rijn waar Arjan van ’t Riet, archivaris bij het gemeentearchief, er alles over wil vertellen.

Van ’t Riet heeft veel historisch onderzoek gedaan naar de poldervorming rondom Alphen. Zo komen ontginning, turfwinning en droogmaking van polders tijdens zijn lezing aan bod. Tevens zal hij ook aangeven dat het landschap van vandaag het resultaat is van een lange geschiedenis maar ook weer het vertrekpunt van nieuwe ontwikkelingen. Bovendien wil de archivaris de organisatie van het bestuur van al die polders belichten. En natuurlijk is hij gaarne bereid uw vragen hieromtrent te beantwoorden.

Aanmelding verplicht

De lezing vindt plaats op 24 september van 14.00 – 16.00 uur in het Bezoekerscentrum De Veenweiden, Burg. Bruins Slotsingel 15 , 2403 NC Alphen aan den Rijn. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage aan het Bezoekerscentrum mag. Aanmelding verplicht via info@bc-deveenweiden.nl, gezien indeling van de zaal.