Nationaal Schoolontbijt op basisschool Oranje Nassau

‘Eet glitters als ontbijt en schitter de hele dag’. Vanochtend hadden de kinderen van basisschool Oranje Nassau in Zwammerdam een gezonde start van de dag met het Nationaal Schoolontbijt. De Oranje Nassau is al jaren Gezonde School en heeft een gezonde voeding hoog op hun prioriteitenlijst staan. Reden genoeg voor een bezoekje aan de school door wethouder Gert-Jan Schotanus en JOGG-regisseur Elsbeth Littink, werkzaam bij Alphen Vitaal.

De ochtend start in groep 7 en 8 bij juf Joyce. De tafels zijn gedekt met een placemat, servies en de ontbijtkrant. Wanneer we binnenkomen vraagt één van de kinderen aan de wethouder ‘U bent toch de president?’. Een leuk startschot van een gezellig ontbijtmoment waarbij de kinderen heerlijk aten van het gezonde ontbijt verzorgd door het Nationaal Schoolontbijt en Bakkerij ’t Stoepje.

Directeur Annette Hesseling vertelt vol trots over haar school. Ze zijn al jaren Gezonde School en hebben als één van de weinige scholen in onze gemeente het vignet Voeding. Ze vertelt dat de noodzaak van dit soort evenementen nog steeds groot is. Geregeld komen kinderen zonder ontbijt naar school. Ook kan niet iedereen fruit en/of groente meegeven voor het 10-uurtje. Daarnaast ervaren kinderen dat gezond ontbijten vooral ook leuk en gezellig is.

Het vieren van het Nationaal Schoolontbijt is onderdeel van de JOGG-aanpak in de gemeente Alphen aan den Rijn. Onder regie van de JOGG-regisseur zetten verschillende partners zich in voor een gezonde jeugd met een gezonde toekomst.