Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum, een primeur in zijn soort, presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Het Educatief Out of Art Museum is ontworpen om bezoekers van alle leeftijden en achtergronden te verwelkomen, inclusief scholieren, ouderen, kunstenaars en deelnemers aan andere dagbestedingen. Bezoekers krijgen ook de mogelijkheid om actief deel te nemen aan kunstworkshops rond verschillende thema's.

Het initiatief is het resultaat van de samenwerking tussen Atelier Verfstreken, Jan Hoek, bestuurder bij Ipse de Bruggen, Anouk Noordermeer, wethouder van Kunst en Cultuur van Alphen aan den Rijn, en verschillende lokale organisaties, waaronder de Kringloopwinkel Alphen aan den Rijn, de Rotary Alphen aan den Rijn en arbeidscentra Bisnis en Focus.

"Het is belangrijk voor ons dat iedereen kunst kan ervaren en dat kunstenaars met een verstandelijke beperking hun talenten kunnen laten zien," aldus de organisatoren van het project. "We hopen dat dit initiatief meer mensen kennis laat maken met de kunst van mensen met een verstandelijke beperking en dat ze kunst in het algemeen beter leren begrijpen."

Het Educatief Out of Art Museum is gevestigd op Van Boetzelaerstraat 9A in Alphen aan den Rijn. Het museum is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Atelier Verfstreken is onderdeel van Ipse de Bruggen. Ipse de Bruggen is met 5500 cliƫnten, 5500 medewerkers en bijna 400 locaties de grootste zorgorganisatie in Zuid-Holland voor mensen met een (licht) verstandelijke en/of meervoudige beperking. Al meer dan honderd jaar zorgen wij voor hen. Wij zijn gespecialiseerd in complexe zorgvragen. Dankzij onze ervaring en deskundigheid hebben we ons ontwikkeld tot een krachtige zorgorganisatie met een coƶrdinerende en verbindende rol. Het is onze overtuiging dat ieder mens meer kan dan hij of zij denkt, hoe klein een extra stapje ook is. Ipse de Bruggen. Altijd meer mogelijk. www.ipsedebruggen.nl