Nieuwe locatie voor Taptoe Alphen a/d Rijn

Op 16 september 2023 organiseert de Stichting Taptoe Alphen aan den Rijn (kortweg STAR) weer de jaarlijkse taptoe. Hiermee openen we om 20.00 uur traditiegetrouw de Alphense Feestweek op muzikale wijze. Het belooft een feestelijke avond te worden met mooie optredens van muziekkorpsen uit Alphen a/d Rijn, Boskoop en ver daarbuiten. In de afgelopen jaren is de taptoe meerdere malen van locatie gewisseld. Dit jaar heeft de organisatie het Lauraplein uitgekozen als prachtige nieuwe locatie voor het muziekfestijn. Het terrein is ruimer dan locaties van de afgelopen jaren, waardoor shows van de deelnemers meer tot hun recht komen. Rondom het plein zijn vele staanplaatsen gratis, waardoor het evenement voor iedereen toegankelijk is. De deelnemende korpsen zullen zich voorafgaand aan de taptoe vanaf de omkleedruimte aan de Paradijslaan marcherend en musicerend door het centrum richting het Lauraplein begeven. Dit is het muzikale ‘voorafje’ van de Alphense taptoe.

Als eerste staat een optreden op het programma van Scoutingband de Schouw uit Boskoop. Zij zijn het muzikale visitekaartje van Scoutingvereniging de Schouw. De band heeft zo’n 25 spelende leden en treedt normaalgesproken voornamelijk op bij o.a. in- en optochten.

Daarna zullen de trompetten en bastrompetten van TKA het taptoeterrein betreden. Het Trompetterkorps Alkmaar (TKA) staat bekend om zijn eigen sound, aparte kleding en discipline met een knipoog. De Knickerbockers zijn in hun aparte kleding een unieke verschijning. Hun instrumenten hebben slechts één ventiel en de hoorns moeten het helemaal zonder stellen. Er zijn in Nederland nog maar weinig bands die dergelijke ‘natuur-instrumenten’ bespelen. De showbands Tamarco Leiderdorp, METRO Scheveningen en Laurentius uit Voorschoten zijn alle 3 graag geziene gasten bij taptoes in binnen- en buitenland. Hun muzikale repertoire is gevarieerd; van traditionele marsen tot popmuziek.

Laurentius Voorschoten bestaat dit jaar 100 jaar en zal tijdens Taptoe Alphen hun nieuwe show ‘What a feeling’ aan het publiek laten zien. De showcombinatie DSS/Con Brio zal traditiegetrouw ook deelnemer zijn van de Alphense Taptoe. Ook zij zullen samen, met Marjorettes van Alphen, hun nieuwe show tonen aan het (eigen) publiek. De STAR is trots op het gevarieerde programma dat is samengesteld voor het Alphense publiek. De taptoe zal traditioneel worden afgesloten met een finale, waarna de korpsen onder het genot van mooie marsen door het centrum terug zullen marcheren naar de omkleedruimte. Zoals gezegd zijn de vele beschikbare staanplaatsen gratis. Voor wie niet de hele avond kan staan, maar wel van de taptoe wil genieten zijn kaarten verkrijgbaar voor zitplaatsen á €5,- via Lina’s Muziekhandel, Raadhuisstraat 269 in Alphen aan den Rijn. Wij heten u van harte welkom aan het Lauraplein om vanaf 20.00 uur te genieten van een mooi gevarieerd programma voor jong en oud.