Onderneemster Mirella over haar grote passie: TOF 2.0

Ze was pas zeventien jaar oud toen ze in de Alphense mode-wereld stapte. Haar eerste schrede daarin deed ze bij Cartouche in de Aarhof. Daar heeft ze alles geleerd. Nu ruim dertig jaar later heeft Mirella van de Weerd (49) haar nieuwe modewinkel TOF geopend in hartje centrum van Alphen. Alles bij elkaar in één pand. Zelfs haar man Jeroen is toegetreden tot haar kleine imperium dat langzamerhand een echt familiebedrijf geworden is.

Betrokken

“Na tien jaar met heel veel plezier in de Raadhuisstraat te hebben gezeten, zijn we verhuisd naar de van Manderloostraat, hartje centrum. We draaiden heel goed in onze winkel, maar het voordeel hier is dat we nu alles bij elkaar hebben: de winkel, kantoor, webshop en het magazijn met de voorraad. Met mijn man Jeroen erbij, heb ik nu vijf mensen in vaste dienst. Hij is verantwoordelijk voor het magazijn, de webshop en de administratie. Hij heeft trouwens samen met mijn vader het pand helemaal verbouwd tot TOF 2.0, het is net weer even beter en mooier dan in de Raadhuisstraat, terwijl ik daar al heel erg tevreden mee was.”

Familie en vrienden

“We bespreken en doen eigenlijk alles met elkaar, het is een echt familiebedrijf geworden. Ik was zelf pas 24 jaar toen ik mijn moeder verloor, daardoor ben ik hecht met mijn vader en vind zijn mening heel erg belangrijk, op elk gebied. Ook spar ik veel met vrienden en natuurlijk ook met mijn schoonfamilie. Ik ben zelf van de ideeën, maar luister ook naar die van hen en bespreek dat allemaal weer met mijn team. Ik wil samenwerken en niet alleen leidinggeven. Maar er blijft natuurlijk maar één kapitein op het schip en dat ben ik. Die meiden zijn ook zo betrokken met het reilen en zeilen van de winkel. We zijn een hecht team, werken allemaal keihard en hebben enorm veel lol met elkaar. Ik neem ze ook regelmatig een paar daagjes mee op stap. Ik wil altijd alles weten over de winkel, maar ook over de meiden zelf en dat doe je makkelijker in zo’n setting.”

Alphen als modestad

“Om te wonen is Alphen heel erg fijn, juist ook voor opgroeiende kinderen. Het ligt dicht bij de grote steden en er wonen fijne mensen. In principe is Alphen nog klein, maar dat is ook weer prettig. Er zijn hier best veel mooie modewinkels, wij hebben ook veel klanten van buiten Alphen. Het is goed ondernemen hier. Er zou wel meer geluisterd moeten worden naar de kleinere ondernemers. De grote ketens zouden wat minder inspraak moeten hebben. Het zou daarom mooi zijn als er meer jongere ondernemers in het VOC (Vereniging Ondernemers Centrum) plaatsnemen. De samenwerking met de ondernemers onderling moet zeker verbeteren. Al met al ben ik een zeer gelukkige Alphense, als onderneemster, maar ook privé.”

Toekomst TOF

“Als de toekomst er uit ziet zoals onze winkel nu draait, met als aanvulling de webshop, dan ben ik daar zeer tevreden mee. Je moet je wel keer op keer aanpassen aan de tijd en aan de klanten. Eigenlijk groeit de winkel met mij mee, want ik ben zelf de doelgroep. Helemaal hierop focussen is mijn doel en het telkens weer verbeteren, er positief in blijven staan. Ik hoef niet nog meer winkels. Mijn werk is niet alleen leuk, maar m’n hele leven eromheen.”