Ontdek de olijfolie van Finca Forata

Toen ze 24 was ging Ineke op reis naar Israël. Toen zij de olijfbomen zag bij het Hof van Getsemane deed dat iets met haar en wist zij, ik ga ooit in mijn leven iets met olijven doen. Jaren later ontmoette zij Erik en hij had net als zij de wens om naar het buitenland te gaan. Het werd Spanje, maar wel met de voorwaarde dat het huis een gaard erbij had.

Eric maakte de switch van textielboer naar olijfboer, ze hebben samen de eerste oogst geplukt en dachten toen, wat zullen we met deze olie doen? In 2008 kwamen zij terug naar Nederland en zijn zij hier de olijfolie gaan verkopen. Eerst verkochten zij de olijfolie vanuit huis en op allerlei markten in Nederland. Maar zij wilde meer service verlenen en toen kwamen zij op het idee om de olijfolie uit een automaat te verkopen. Naast olie verkopen zij nog veel meer. Producten van olijfhout, honing, knoflook en ga zo maar door. 

De olijven van het regionale ras Villalonga voor de Finca-Forata-Olijfolie® worden elk jaar in oktober/november geplukt en elke avond vers afgeleverd bij de perserij waar de olijven direct koud worden geperst tot deze eerste kwaliteit Extra Virgen Olijfolie met een lage zuurgraad van 0,27%  en een gemeten rookpunt van 192 ° C (2024). De fruitige smaak zit op een schaal van 1-6 op 5,2. 

Doordat de olijven van dezelfde gaarden komen, en de verkregen olie nooit gemengd wordt met andere oliën is de kwaliteit altijd constant. Zij heeft een eigen herkenbaar karakter, met een braaf bittertje op de tong en een prettig pepertje in de keel. Uitstekend geschikt voor het bereiden van de dagelijkse warme maaltijden en als saladedressing. Tevens ideaal als basis ingrediënt voor marinades en sauzen en erg lekker op een stukje stokbrood en een snufje zeezout.

De OLIJFOLIE-FLESSEN-AUTOMAAT is iedere dag open van 07.00 tot 22.00 uur waaruit u, alleen met PIN, keuze kunt maken uit o.a. 0,50 liter, 0,75 liter, 2 liter en 5 liter Finca-Forata-Olijfolie® X.V., en bovengenoemde mediterrane lekkernijen.  Woont u niet in de buurt, dan kunt u natuurlijk ook bestellen via de WEBWINKEL.