Op zaterdag 31 augustus dag kun je in het hele centrum van Alphen aan den Rijn je culturele hart ophalen. Van 10.30 tot 16.00 kun je op het Rijnplein genieten én meedoen bij een van de vele workshops, presentaties en podiumoptredens. Culturele organisaties geven daar een inspirerend voorproefje van wat zij in het nieuwe seizoen te bieden hebben. Bovendien klinken die dag door alle straten van het Alphense centrum de klanken van het Straatmuzikanten aan den Rijn Festival.

Opening Cultureel Seizoen

Kom langs op het Rijnplein en laat je inspireren door culturele optredens, previews en kunstzinnige workshops. Het festival wordt geopend om 10.45 uur door wethouder Anouk Noordermeer, waarna een bomvol podiumprogramma van start gaat. Met optredens van onder meer Stadsdichter Chanty Louis & Kunst na Arbeid, Jeugdtheaterhuis, latin – en jazzdrummer Lucas van Merwijk en rockster Dilana Smith.

In de container van Alphen Art Event naast Sebastian kun je verrassende live art performances bewonderen. Wie actief wil meedoen kan terecht in en rond de diverse cultuurpleinen. Ontdek bijvoorbeeld je muzikale talent bij de muziekverenigingen of de muziekschool, ervaar het podcast maken door Jeugdtheaterhuis en krijg een voorproefje voor het volgen van een creatieve workshop of cursus. Bij o.a. Theater Castellum, Parkvilla, The Cube en Cornelis de Vlaming doe je inspiratie op voor theater- en concertbezoek komend seizoen. Dans mee met de majorettes en de silent disco, en kom genieten van culturele hapjes in de Wereldkeuken. Het volledige programma vind je op de website van cultuurplatform KHABBAZ.

Klapstoelcabaret in Park Rijnstroom

De culturele zaterdag wordt om 20.00 uur feestelijk afgesloten met een Klapstoelcabaret. Op het pop-up podium bij het terras voor Parkvilla geven cabaretiers Anne Neuteboom en Pieter Verelst een intiem en komisch optreden in de buitenlucht. Gratis te bezoeken, maar neem je eigen klapstoel mee. Kom op tijd, want vol is vol!

Straatmuzikantenfestival & Cultuur4daagse

Van 11.30 tot 15.30 uur spelen er door het hele centrum van Alphen zo'n 30 straatmuzikanten. Onder de deelnemers bevinden zich solisten, duo’s en groepen uit binnen- en buitenland. Om 15.30 spelen alle muzikanten mee in een jamsessie op het Rijnplein en om 16.00 uur wordt de winnaar door de jury uitgeroepen. Het Straatmuzikanten aan den Rijn Festival is dit jaar onderdeel van de Cultuur4daagse van de gemeente Alphen aan den Rijn. Vergeet niet je Cultuur4daagse stempelkaart mee te nemen en te stempelen bij het Mobiele Reisbureau. Ook de Cultuur4daagse Tuk Tuk staat weer voor de bezoekers klaar.