‘Pay what you can’ - bij theatervoorstelling Parkvilla

Op zondag 13 oktober is er de voorstelling Dat komt er nou van! van poppentheater MolMaa. Parkvilla hanteert bij deze voorstelling een 'pay what you can' concept. Hiermee kiezen bezoekers zelf welke ticketprijs ze betalen. ‘We bieden tickets aan met een lagere en hogere ticketprijs. Wij hopen dat mensen met meer financiële draagkracht wat meer dan de standaard ticketprijs betalen, zodat bezoekers met een lager inkomen het theater ook kunnen bezoeken. Meer theaters in het land, hebben dit concept met succes ingevoerd’, aldus Agnes van den Ham, coördinator theater.

‘Parkvilla wil er zijn voor alle Alphenaren. Dit concept kan hiertoe bijdragen.’, vervolgt Van den Ham. ‘Daarnaast vinden we het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met kunst en cultuur. Uit onderzoek is gebleken dat zij zich dan later ook vaker met cultuur bezighouden. Kunst en cultuur laat kinderen hun horizon verbreden, talenten ontwikkelen, verwonderen en ervaren. We starten met een kindervoorstelling, maar als het goed uitpakt, willen wij dit concept verder uitbreiden. De toegang voor kinderfestival Konijn aan de Rijn, georganiseerd door Parkvilla, op 14 juli is gratis. ‘Dit is ook met dezelfde redenen. We hebben wel een QR code zodat mensen kunnen doneren, elke donatie is natuurlijk welkom’.

De voorstelling van Molmaa gaat over een beer die een ei vindt in een verlaten nest. Hij zorgt dat het ei goed warm blijft en het ei uitkomt. ‘Wij hopen dat het ‘cultuur voor elke portemonnee concept’ ook positief uitvalt en een vervolg krijgt én dat daadkrachtige Alphenaren bereid zijn solidair te zijn. We hebben al plannen het uit te rollen met voorstellingen, gemaakt door nieuwe makers’, aldus Van den Ham.

Meer informatie: www.parkvilla.nl.