In september 2023 heeft provincie Zuid-Holland onderzoek laten doen naar het huidige fietsgedrag op en de -beleving van de route tussen Gouda en Alphen aan den Rijn. In april worden fietsers op het traject Alphen aan den Rijn – Leiden bevraagd.

De provincie Zuid-Holland wil namelijk dat iedereen snel, veilig en makkelijk van A naar B kan fietsen. Het doel van de provincie Zuid-Holland is om de groeiende groep fietsers veilig en vlot te laten fietsen, én automobilisten te verleiden om voor de kortere ritjes de fiets te pakken in plaats van de auto. Dat is niet alleen goed voor de bereikbaarheid van de provincie, maar ook voor het milieu en voor de gezondheid van inwoners.  

Deel uw ervaringen

Om ervoor te zorgen dat nog meer mensen met plezier fietsen, brengt de provincie Zuid-Holland samen met de gemeente Alphen aan den Rijn in kaart welke verbeteringen het belangrijkste zijn voor fietsers op de routes tussen Alphen aan den Rijn en Leiden. Op 9 en 11 april kunt u veldwerkers van I&O Research tegenkomen op twee locaties in onze gemeente:  
- op dinsdag 9 april tussen 08.00 en 12.00 uur in Alphen aan den Rijn op de kruising van de Hoorn met de Leidsche Schouw; 
- op donderdag 11 april tussen 08.00 en 12.00 uur in Hazerswoude-Rijndijk (buurtschap Groenendijk) op de Rijndijk ter hoogte van het Speeltuinpad. 
Het is fijn als u daar even afstapt en meedoet aan het onderzoek. U helpt ons zo een goed beeld van de belangrijkste verbeterpunten op de fietsroutes te krijgen.  

Deelnemen aan het onderzoek kan nu al door de online vragenlijst (www.goudappel.nl/nl/fietsroute1) in te vullen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. U kunt de vragenlijst tot en met zondag 21 april invullen. Door uw mening te geven, helpt u de fietsroute te verbeteren.  

Gemeente en provincie laten u weten wat de uitkomsten zijn en wat we ermee gaan doen.