Renate gaat terug naar de basis - Chocoladeproeverijen in Choco Made

Samen met haar broer had ze het succesvolle bedrijf De Truffel., een chocoladeleverancier voor de retail. Toch gooide ze het roer om en besloot zelf van cacaobonen allerlei chocoladeproducten te gaan maken. Zo doopte ze haar winkel De Truffel in de Hooftstraat van Alphen om tot Chocomade, waar achter een glazen wand machines staan opgesteld om chocolade te maken. Lees hier haar hele verhaal

Vanaf 1996 is De Truffel uitgegroeid van een winkeltje waar achter de toonbank de truffels en bonbons werden gemaakt tot een toonaangevende leverancier van chocoladeproducten voor retail en horeca.

De grondlegger, Renate van der Weijde, heeft besloten om terug te gaan naar de basis. De winkel in de Hooftstraat bestaat al vijf jaar en is dus nu omgedoopt tot Choco Made. Hier in deze winkel maakt ze op de machines én met veel kennis en gevoel repen chocolade.

“Ik ben in Italië geweest om zoveel mogelijk kennis op te doen om cacaobonen te roosteren, ontvliezen, rijpen en te temperen.” Inmiddels beheerst ze alle stappen. De resultaten zijn te zien in de vitrine van de winkel. Maar het gaat uiteindelijk om de smaak. Renate houdt daarom regelmatig proeverijen, iets unieks wat nog weinig in Nederland vertoond wordt. “Het is een andere manier om je producten te tonen. Het hele productieproces, dus van boon tot reep, is te vergelijken met de productie van koffie en wijn. Er zijn daardoor ook verschillende smaken. We zijn ons bij koffie, bier en wijn de laatste jaren veel bewuster van die verschillen geworden. Met chocolade gaat dat ook gebeuren.”