Sama Sama Maluku Festival - Primeur in Alphen op 7 juli 2024

Dit unieke festival bestaat namelijk nog niet. Alphen aan den Rijn heeft deze eeuw de primeur dat we bijzonder uniek Moluks festival gaan organiseren. “Iedereen is welkom want Sama Sama staat voor Samen dus Verbinding. Dat vinden wij als Molukkers belangrijk”, vertelt organisator Frangken Tuhumena. “Muziek maken en lekker koken, daar zijn we goed in.

Daarnaast zijn we een gastvrij en liefhebbende bevolking en met elkaar maken we er een gezellig en liefdevol festival van waarbij onze Molukse Ouderen uit heel Nederland speciale aandacht gaan krijgen.  Ze krijgen een VIP tribune alwaar ze de gehele dag worden verzorgd met maaltijden en drankjes. 

We hebben ook een fantastische line-up van maar liefst 70 (Molukse) topartiesten. Denk aan The Chicago Funk, de tribute band die wereldwijk al wordt gezien als een van de beste Earth Wind & Fire Tribute bands, Berget Lewis de topzangers die momenteel de theaters bestijgt met haar Tina Turner Tour of Arles Tita, een fantastische topmuzikant die speciaal uit Ambon komt overvliegen en natuurlijk onze eigen Danjil Tuhumena, geboren in Alphen aan den Rijn en afgelopen jaar nog te zien was bij Waylon in het programma Better than Ever en in het programma bij SBS6 the battle of the bands.  Het Sama Sama Maluku Festival is voor jong en oud. De jeugd betaalt slechts 5,- en zijn er voor hun speelkussens aanwezig en kunnen ze pizza’s of frietjes verkrijgen.  De ouderen kunnen genieten van heerlijke culinaire snacks en maaltijden van de Molukse cateraars Kanu Food, Maluku Food, Taste of Maluku en Benji Food.  

Ook hebben we op het festival een echte Pasar Sama Sama met vele kraampjes waar je leuke artikelen kunt kopen. De organisatie is in handen van de Alphense Stichting Sama Sama. 

Iedereen is welkom er zijn nog tickets te verkrijgen vanaf 20,- pp via www.samasamafestival.nl