Save the Date: Culturele zaterdag op 31 augustus - met Openingsfestival Cultureel Seizoen & Festival Straatmuzikanten aan den Rijn

Op zaterdag 31 augustus dag kun je in het hele centrum van Alphen aan den Rijn je culturele hart ophalen. Door alle straten klinken die dag de klanken van het Straatmuzikanten aan den Rijn Festival. Van 10.30 tot 16.00 kun je op het Rijnplein genieten én meedoen bij een van de vele workshops, presentaties en podiumoptredens. Culturele organisaties geven daar een inspirerend voorproefje van wat zij in het nieuwe seizoen te bieden hebben.

10-jarig jubileum Straatmuzikantenfestival

Al 10 jaar lang is de laatste zaterdag van augustus dé dag voor het Straatmuzikanten aan den Rijn Festival. Dit jaar viert het festival haar jubileum en zijn er bijna 30 straatmuzikanten te beluisteren op 15 locaties in het centrum van Alphen. Onder de deelnemers bevinden zich solisten, duo’s en groepen uit binnen- en buitenland. Eén van de vaste straatmuzikanten die het festival ieder jaar weer opzoekt is El Pardo Marcial: een Argentijnse zanger die met zijn charme en muzikaliteit vele fans naar het festival brengt. Onder de deelnemers zit ook de fantastische band Kees Faessen Rolwagensteeg. Zij zorgen voor een combi tussen muziek en straattheater, met veel humor, enthousiasme en bovenal muzikale verrassingen. Om 15.30 spelen alle muzikanten mee in een jamsessie op het Rijnplein en om 16.00 uur wordt de winnaar door de jury uitgeroepen. Daarnaast kunnen bezoekers dit jaar d.m.v. een QR-code meestemmen op de winnaar van de publieksprijs.

Opening Cultureel Seizoen

Het nieuwe culturele seizoen gaat bijna van start. Op het Rijnplein geven culturele organisaties en cultuurmakers een voorproefje van alles wat er het komende jaar te beleven valt in onze gemeente. Geniet van live art performances door Alphen Art Event, kom de podcast 'De staat van Alphen’ beluisteren bij het Jeugdtheaterhuis in de vintage airstreamer, en rock mee voor het podium met Dilana Smit. Of ontdek je muzikale talent bij de muziekverenigingen en doe in een van de cultuurpleinen inspiratie op voor het volgen van een creatieve workshop of cursus. Het festival wordt geopend om 10.45 uur door wethouder Anouk Noordermeer.

Klapstoelcabaret

De culturele zaterdag wordt om 20.00 uur feestelijk afgesloten met een Klapstoelcabaret in Park Rijnstroom. Op het pop-up podium bij het terras voor Parkvilla

geven cabaretiers Anne Neuteboom en Pieter Verelst een intiem en komisch optreden in de buitenlucht. Gratis te bezoeken, maar neem je eigen klapstoel mee. Kom op tijd, want vol is vol!

Cultuur4daagse

Het Straatmuzikanten aan den Rijn Festival is dit jaar onderdeel van de Cultuur4daagse van de gemeente Alphen aan den Rijn. Vergeet niet je Cultuur4daagse stempelkaart mee te nemen en te stempelen bij het Mobiele Reisbureau. Ook de Cultuur4daagse Tuk Tuk staat weer voor de bezoekers klaar.