Sem & Junior pakken Europees brons

Afgelopen week werden de Europese Kampioenschappen inlineskaten verreden in het Franse Valence D’agen. De twee jonge Alphense topsporters Sem Spruit (15) en Junior de Blois (16) waren geselecteerd door bondscoach Valentina Berga-Belloni.

Voor beide jongens ging een droom in vervulling om uit te mogen komen voor TEAM NL. Voorafgaand aan hun vertrek naar Frankrijk lieten zij weten er helemaal klaar voor te zijn. Beiden zijn de afgelopen maanden regelmatig afgereisd naar Heerenveen voor hun trainingen onder begeleiding van de bondscoach en haar assistent Ruurd Dijkstra.

Dromen van een medaille deden beide mannen, maar zij waren ook reëel voorafgaand aan deze mooie kans in hun oranje pak. Zij gaven aan dat landen zoals Frankrijk, Italië en Portugal wel echt toonaangevend zijn binnen het inlineskaten. Twee Alphense talenten, beiden ooit samen gestart bij STC De Rijnstreek en nu trainen zij samen op de pistebaan in Rotterdam bij KNSB Talent Team Zuidwest.

In Frankrijk verschenen zij aan de start op diverse individuele onderdelen. Echter zij zouden een magistraal staaltje inlineskaten laten zien op de relay, welke zij samen reden met Kai Arne Ottenhoff. De mannen lieten zien waar prachtig teamwerk, lef en in gaatjes durven duiken toe kan leiden, Europees brons. Landen als Italië, Spanje en Portugal wisten zij achter zich te laten. Een mooie mix van kracht en techniek kwam samen op de parabolische baan in Frankrijk. Een piste waar de mannen zeker aan moesten wennen, maar zij reden met z’n drieën en top relay van 3000 meter.

Sem (schaatsen) en Junior (shorttrack) laten zich ook zien op nationaal niveau op het ijs en binnenkort maken zij de switch naar de ijsbaan en gaan de wieltjes weer naar zolder.