Sensational Sixties bij Parkvilla

De sixties - of beter de Swinging Sixties - is de tijd van de hippies, flared jeans, maxi jurken met bloemenprint én het begin van een vernieuwend muzikaal tijdperk. Door velen beschouwd als dé gouden jaren van de popmuziek. Parkvilla viert deze periode van bevrijding, optimisme én psychedelisch behang met Sensational Sixties op zaterdag 4 november. ‘In navolging van succesvolle, eerdere events hebben we een afwisselend programma samengesteld met een film, muziekvoorstelling en een workshop’, vertelt Agnes van den Ham van Parkvilla.

‘Allereerst is er het wervelende theaterconcert 'A tribute to the Soul of the 60’s' met swingende afterparty. Het is een muzikale rondreis met acht muzikanten langs alle monumenten van de soul uit die tijd. Hoor je graag die oude soulnummers? Of hou je gewoon van lekkere muziek en vier je het feest der herkenning? Dan is dit een heerlijke avond’, aldus Van den Ham.

De expositie van topfotograaf Govert de Roos is te bewonderen in de foyer van Parkvilla. Ook de wereldberoemde foto van John Lennon met Yoko Ono in het Hilton hangt er. Op 12 november is er een fotocollege van Govert de Roos georganiseerd in samenwerking met Fotoclub Alphoto.

'Once Were Brothers' is een fijne documentaire in het filmhuis over The Band, een legendarische muziekgroep uit de jaren ’60, die ook het subgenre ‘Americana’ uitvonden. En er is een textielworkshop 'Sewing the sixties'. De jaren '60 zijn 'trending' in mode en interieurdecor. Geïnspireerd door de kleurrijke prints, gaan cursisten aan de slag met vorm, kleur en textuur om zelf de meest te gekke prints te maken. Meer info en tickets: www.parkvilla.nl/evenementen