De pakjesboot sinterklaas en pieten die door de rijn vaart.

Sinterklaasintocht 18 november in centrum van Alphen

Op zaterdag 18 november is het weer zover, dan vindt de intocht van Sinterklaas plaats in Alphen aan den Rijn. Net als voorgaande jaren, organiseert Sint in Alphen – Stichting Vakantiespel de intocht in het centrum. Ook na de intocht zijn er allerlei Sinterklaasactiviteiten in het centrum.  

“We hebben er weer zin in,” zegt voorzitter Stefan de Graaf. “Na het succes van de voorgaande jaren, kijken wij weer uit naar de komst van de Sint.”  
De goedheiligman komt met zijn Pieten op zaterdag 18 november om 11:30 aan met de Pakjesboot. Vanaf 10:30 uur is er op het Rijnplein muziek en entertainment om de kinderen en volwassen alvast in de stemming te brengen voor de aankomst van de Sint. Na zijn aankomst verwelkomt de burgemeester Sint en Pieten op het podium. Van 12:00 tot 14:00 uur zullen Sint en Pieten hun route door het centrum lopen. Onderweg zijn er optredens van DOS bij het Gemeentehuis, D-beatz op het Thorbeckeplein en De Vos op de Anne-Frankkade. De precieze route die de goedheiligman zaterdag loopt is op de website van Sint in Alphen te vinden. 

Naast de intocht, staan de goedheiligman en zijn roetveegpieten ook dit jaar weer paraat voor bezoeken. “De bezoekaanvragen stromen binnen,” vertelt Stefan de Graaf. “We hopen dat veel kinderen dit jaar weer mogen genieten van de leukste periode van het jaar.” In de periode na de intocht zijn er ook verschillende activiteiten in het centrum. Zo komen de Voorleespiet en een PietenDJ langs en kunnen kinderen deelnemen aan een Pietenexamen en een etalagespeurtocht.  

Vrijwilligers kunnen zich te allen tijde aanmelden om te helpen bij de bezoeken of de activiteiten in het centrum. “Wij zijn blij met elke helpende hand,” stelt de voorzitter: “zonder de vrijwilliger is zo’n feest niet mogelijk.” 

Via de website kan er aangemeld worden als vrijwilliger of sponsor. Daarnaast is op de website alle informatie te vinden over het boeken van bezoeken, de Sinterklaasintocht en de activiteiten in het centrum. www.sintinalphen.nl

----

Bekijk hier alle andere intochten in onze gemeente