Sport en spel vernieuwen in Europapark - Europapark is een intensief gebruikt park in de Alphense wijk Kerk en Zanen

In het park zijn verschillende voorzieningen zoals een restaurant, een skatebaan, een openbare tennisbaan, een jeu-de-boules-baan, trapvelden, speelplekjes, hondenspeelplek/uitloopgebied, beweegtoestellen en een jongerenontmoetingsplek. De huidige skatebaan wordt intensief gebruikt door skaters vanuit heel Alphen aan den Rijn en de regio. De skatebaanvoorziening is afgeschreven en aan vervanging toe. Daarnaast zijn er ideeën om de tennisbaan te voorzien van een schildering en wordt een aantal speelvoorzieningen vervangen.

Tennisbaan Europapark

De gemeente is benaderd door het team van tweevoudig paralympisch kampioen en nummer 1 van de wereld rolstoeltennis, Diede de Groot. Deze kwamen met een aanbod om de ruimte rondom de tennisbaan te voorzien van een schildering, een zogenaamde painting. Dit is een actie binnen het project Give me Five, een maatschappelijk verantwoord ondernemen project van Renault, waarvan Diede de Groot ambassadeur is. Als alle seinen op groen staan, wordt deze schildering in het voorjaar van 2024 aangebracht.

Vervanging Kenzi skatebaan

De voorbereidende werkzaamheden voor de vervanging van de Kenzi skatebaan zijn inmiddels gestart. Een skatebaan is een ongewoon stukje buitenruimte; dat vraagt om input van de kenners. Gemeente heeft eerder een informatieavond georganiseerd om de ideeën en uitgangspunten van de gebruikers van de skatebaan te verzamelen. Gemeente heeft nu een partij aangetrokken die ondersteunt bij de ontwerpfase. Voor het ontwerpen en afstemmen met de gebruikers, wordt de eerst helft van 2024 uitgetrokken. In de zomer wordt naar verwachting gestart met de werkzaamheden buiten, zodat de vernieuwde skatebaan in het najaar in gebruik kan worden genomen.

Speelvoorzieningen

Er wordt ook een aantal speelvoorzieningen vervangen in het Europapark. In het nieuwe jaar vertellen we welke speelvoorzieningen worden vervangen.