Theatergroep Een Beetje Stuk (EBS) zet zaterdagavond 18 mei de voorstelling ‘Vreemde Vogels in Alphen aan den Rijn’ op de planken in Parkvilla.

Theatergroep EBS maakt theater met mensen die normaal wat minder in de spotlights staan. Doordat ze niet zo makkelijk aansluiting vinden bij groepen, het gevoel hebben dat ze niet genoeg 'in huis hebben' om op de voorgrond te treden of doordat het door hun situatie gewoonweg nog niet gelukt is.

Ongelimiteerde fantasie

Bij EBS krijgt iedereen de gelegenheid om zijn of haar talenten te ontwikkelen en samen plezier te hebben in creatief bezig zijn. De groep improviseert, speelt situaties en vanaf november oefenen zij met een nieuw toneelstuk. De acteurs hebben een ongelimiteerde fantasie en dat levert veel inspiratie voor elk nieuw project. Zo ook voor het nieuwe stuk: ‘Vreemde vogels in Alphen aan den Rijn’.

Het aardige aan dit toneelstuk is dat het zich afspeelt in onze eigen gemeente en dat het publiek veel bekende plekken in Alphen ziet langskomen. Letterlijk, want niet alleen het acteren is een reden om te komen kijken, ook zit de voorstelling vol verrassingen. Dingen die je in andere toneelstukken niet snel tegenkomt. Wat dat betreft is bij EBS werkelijk alles mogelijk. Een prachtig decor, uitgekiende kleding en professionele belichting en geluid. En dan is er dit jaar dus nog iets speciaals wat de groep nog niet verklapt.

De voorstelling

Alphen aan den Rijn heeft last van een bende die voor veel overlast zorgt. De bende noemt zich De Slechtvalken. Nu blijkt dat er een groep is bijgekomen die zich, heel origineel, De Mussen noemt. En wie denkt, ach, musjes, die zullen vast niet… jawel hoor, net zo erg. Zo niet, erger. Ook de burgemeester maakt zich zorgen. Twee bendes binnen de gemeentegrenzen, dat wordt te gek, die moeten allebei opvliegen.

EBS hoopt dat mensen massaal naar de voorstelling komen om te helpen de bendes weg te jagen. Dat scheelt een hoop troep. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Kaarten kosten 15 euro en zijn te koop via de website van Parkvilla of op 18 mei aan de kassa.