‘ Topsporters Motiveren en Inspireren Jongeren - op Groene Hart Leerpark’

Op 11 en 18 maart krijgen de internationale schakelklas leerlingen op het Groene Hart Leerpark een bijzondere kans. Voormalig profvoetballer Evgeniy Levchenko en Olympisch badmintonner Aram Mahmoud brengen een bezoek aan alle veertien internationale schakelklassen van deze school in het kader van Project Comeback. Dit project heeft als doel jongeren te motiveren en te inspireren om sterker terug te komen na tegenslagen.

Project Comeback, geïnitieerd door Barbara Barend, zet topsporters en hun verhalen in om jongeren een steuntje in de rug te bieden. Barend legt uit: "We zijn verheugd om de kracht van topsporters te benutten om jongeren te ondersteunen. Ons doel is om hen niet alleen te inspireren, maar ook om hen de tools te geven om tegenslagen te overwinnen en te groeien. De betrokkenheid van professionals en topsporters, in combinatie met onze op maat gemaakte programma's, maakt dit een buitengewoon waardevol initiatief. De helden van vandaag maken de helden van morgen."

Levchenko en Mahmoud, beiden ervaringsdeskundigen op het gebied van vluchten uit hun geboorteland, begrijpen als geen ander de uitdagingen van het starten in een nieuw land zonder de taal te kennen en de obstakels die gepaard gaan met een dergelijke reis. Hun persoonlijke verhalen zijn een bron van kracht en inspiratie voor de jongeren die ze ontmoeten. Tijdens een inspiratiesessie zullen Levchenko en Mahmoud op klassikaal niveau hun persoonlijke verhalen delen en in gesprek gaan met de jongeren.

Na de inspiratiesessie volgen rugbyclinics verzorgd door Stichting TurnOver. De methodiek van TurnOver is geënt op het functioneren van een rugbyteam. Rugby is een uitdagend spel met strakke spelregels en talloze leermomenten. Respect, discipline, teamspirit, feedback, zelfbeheersing en incasseren staan voorop.

De betrokkenheid van belangrijke partners zoals Alphen Vitaal, Participe en Kwadraad speelt een cruciale rol in het waarborgen en opvolgen van de impact van Project Comeback. Door gezamenlijke inspanningen kunnen we een ondersteunende omgeving creëren waarin jongeren zich gesteund voelen om hun volledige potentieel te bereiken.

Het Project Comeback wordt gefinancierd door ‘Fonds Alphen en omstreken’ en gemeente Alphen aan den Rijn, die hiermee hun toewijding aan de jongeren en de gemeenschap benadrukken. 

‘Fonds Alphen en omstreken’ steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen a/d Rijn en omgeving. In het jaar 2022 ondersteunde het met ruim €170.000,- initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.